Ghidul apelor minerale, lansat în Bucureşti
Documentul prezintă beneficiile consumului de apă minerală naturală, dar sunt oferite şi exemple despre consumul ei.
Articol de Florentina Varga, 18 Octombrie 2012, 14:14
În România, consumul mediu anual de apă minerală este de trei ori mai mic decât în Italia, Germania sau Franţa, deşi suntem pe unul dintre primele locuri din Europa după potenţialul resurselor de apă minerală.
Ghidul apelor minerale lansat la Bucureşti se vrea o lucrare ştiinţifică, dar este accesibilă şi publicului larg, întrucât, în prima parte a lucrării găsim, pe lângă definiţia apei, clasificările apei, dar şi beneficiile ei.
Apa minerală o folosim şi pentru prepararea hranei bebeluşilor, sau cum se potriveşte o apă minerală la mâncare sau la vin.
A doua parte a ghidului cuprinde 33 de brand-uri din România, care reprezintă aproximativ 85% din producţia totală a României.
Referitor la apa pentru bebeluşi, recomandările sunt pentru ape minerale naturale, plate, cu o mineralizaţie scăzută.
Mâncărurilor grase, fripturilor la grătar li se potrivesc cel mai bine apele minerale carbogazoase cu un conţinut ridicat de dioxid de carbon, în timp ce peştele slab sau fructele de mare merg alături de o apă minerală plată.
Vinurile plate se asortează cu apă slab mineralizată, iar cele roşii, cu apă cu mineralizaţie ceva mai ridicată, în funcţie de cât de taninos este acesta.
La vinurile dulci şi semidulci, sevite la desert, se potriveşte o apă efervescentă sau carbogazoasă.
Ghidul a fost tipărit în două mii de exemplare, iar conţinutul ghidului va putea fi găsit şi pe Facebook.