FOTO: Pălincă în unghie de porc, tradiție la Festivalul Măcelarilor
Un juriu format din cunoscători ai preparatelor tradiţionale româneşti şi ungureşti a analizat preparatele gătite, cele mai interesante reţete urmând să fie preparate.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 13 Februarie 2016, 14:22
Macelari din Romania, Ungaria si Slovacia participa astazi în localitatea sălăjeană Nuşfalău la un concurs de preparat carne de porc prin utilizarea unor metode tradiţionale.
Concursul este organizat de Primăria Nuşfalău în parteneriat cu reprezentanţi ai comunităţii şi mediului de afaceri din zonă.
Competiţia a început sâmbătă dimineaţa la ora 7.00 cu tăierea şi pârjolirea animalelor cu paie.
Cele zece echipe participante au trecut la pregătirea şoriciului şi a altor preparate ardeleneşti: ciorbă de varză acră, cârnaţi, caltaboş, tobă, jumări şi slănină.
Concursul s-a transformat într-un adevărat spectacol cu sprijinul celor aproximativ 50 de măcelari amatori.
Un juriu format din cunoscători ai preparatelor tradiţionale româneşti şi ungureşti a analizat preparatele gătite, cele mai interesante reţete urmând să fie preparate.
Promotorul bucătoriei ardeleneşti, sălăjeanul Mircea Groza, s-a numărat printre participanţi şi crede că unul dintre momentele cele mai atractive ale evenimentului a fost servirea pălincii în unghie de porc, conform unei tradiţii ardeleneşti.
Publicul a fost invitat să guste din preparatele obţinute, iar competiţia s-a transformat într-o petrecere în aer liber.
FOTO: Festivalul Măcelarilor. Sursa foto: Adrian Lungu.