Florin Cîţu: PNRR nu o să fie condiționat de reforma Justiției
VIDEO: PNRR ar urma să fie aprobat de Comisia Europeană la finalul lunii septembrie, afirmă premierul Florin Cîţu.
Articol de Petruţa Obrejan, 24 August 2021, 13:56
VIDEO: Participarea premierului Florin Cîţu la consultări, în sistem online, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.
Planul Național de Redresare și Reziliența ar urma să fie aprobat de Comisia Europeană în ultima săptămână din septembrie, a afirmat premierul Florin Cîțu la o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.
El a mai afirmat că și-ar dori ca sistemul fiscal să rămână același cel puțin până în 2024, fără creșteri de taxe, și a dat detalii despre creșterea economică.
Reporter: Petruța Obrejan - Economia românească a înregistrat în cel de-al doilea trimestru o creștere de 13,6%, le-aa transmis astăzi premierul Florin Cîțu reprezentanților Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, ceea ce arată că s-au recuperat pierderile de anul trecut și nu puține țări din Uniunea Europeană au reușit acest lucru. În opinia asta, investițiile au fost cele care au jucat un rol decisiv în creșterea economică.
Florin Cîţu: Tot de atunci, bineînțeles, avem câteva evoluţii pe partea de prețuri, şi avem la energie, materiale de construcții, și aici deja am prezentat câteva soluții în special pentru această iarnă, consumatorul vulnerabil, dar ne gândim și la soluții de care vor beneficia companii. Multe dintre contractele care sunt făcute cu statul pentru anumite proiecte vor fi modificate ca să țină cont de această creștere. Propunerea este ca de-acum încolo să ținem cont atât de creșterri, cât şi de scăderile prețurilor.
Reporter: Premierul le-a spus reprezentanților Coaliţiei pentru Dezvoltarea României că vinerea trecută au fost transmise ultimele comentarii pe Planul Național de Redresare și Reziliență, plan care ar urma să fie aprobat în ultima săptămână din luna septembrie.
Florin Cîţu: PNRR nu o să fie condiționat de reforma Justiției, cum ne-am asumat-o în MCV, sunt doar câteva borne, de exemplu, clarificări. Vă dau un exemplu, ca în România, legile, după ce sunt modificate prin amendament, să fie publicată întreaga lege cu noul amendament, noua formă, nu doar amendamentele, să fie mai clar pentru toată lumea care este ultima formă. Acesta este un exemplu de modificare care apare în PNRR, dar nu avem legile justiţiei, aşa cum discutăm de ele în spaţiul public.
(RS)