Fast-food "creşte riscul de boli intestinale la tineri"
Bolile inflamatorii intestinale sunt din ce în ce mai frecvente în rândul tinerilor, având forme din ce în ce mai grave, susţine medicul Liana Gheorghe.
Articol de Marilena Frâncu, 25 Septembrie 2014, 20:07
Bolile inflamatorii intestinale sunt din ce în ce mai frecvente în rândul tinerilor, având forme din ce în ce mai grave, susţine medicul Liana Gheorghe, de la Centrul pentru Boli Digestive din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Ea a precizat că această situaţie este provocată de schimbările profunde ce au avut loc în societatea românească în ultimii ani, care au dus la modificări în stilul de viaţă al tinerilor.
"Tot mai mulţi tineri sunt preocupaţi de activitatea profesională, sunt extrem de activi, extrem de dedicaţi, sunt oameni care lucrează mult în spaţii închise şi au schimbat complet tipicul alimentar.
"Mănâncă semipreparate, gata cumpărate, pe care le încălzesc, fast-food, foarte puţine fructe, legume, foarte puţină mâncare gătită, preparate naturale, şi cred că toate lucrurile astea, care înainte au răvăşit lumea occidentală, încep să apară şi în România", spune medicul Liana Gheorghe: .
În România, sunt aproximativ 10.000 de pacienţi diagnosticaţi cu boala Crohn sau colită ulcerativă, iar, potrivit medicului Liana Gheorghe, numărul persoanelor care suferă de astfel de boli a crescut de peste opt ori în ultimii zece ani.