"Deschidere semnificativă a pieţei serviciilor americane" în urma TTIP
Impactul viitorului parteneriat transatlantic pentru comerţ şi investiţii asupra economiei României a fost analizat la o dezbatere organizată de Camera Deputaţilor şi Ambasada SUA.
Articol de Angela Matei, 15 Iunie 2016, 14:47
Companiile româneşti ar putea creşte exporturile peste Ocean şi ar putea avea o prezenţă mai importantă şi pe piaţa serviciilor din America, după încheierea celui mai mare acord comercial din istorie dintre SUA şi UE(TTIP).
Impactul viitorului parteneriat transatlantic pentru comerţ şi investiţii asupra economiei României a fost analizat, astăzi, la o dezbatere organizată de Camera Deputaţilor şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.
Statele Unite şi UE se angajează să construiască o relaţie comercială puternică, iar acordul de parteneriat transatlantic poate fi unul dintre principalele motoare de creştere economică şi competitivitate atât pentru UE cât şi pentru România - a subliniat însărcinatul cu afaceri la Bucureşti, Dean Thompson.
Dean Thompson: "Este important ca Statele Unite şi UE să stabilească regurile comerţului mondial şi să consturiască pe baza unui angajament drepturi de muncă puternice, reguli pentru protecţia mediului, siguranţa hranei necesare copiilor, dreptul de proprietate intelectuală şi să încurajeze antreprenoriatul şi inovaţia."
Vicepremierul Costin Borc a arătat la rândul său că România sustine încheierea negocierilor până la sfârşitul acestui an şi se aşteaptă la o deschidere semnificativă a pieţei serviciilor americane.
Potrivit datelor prezentate, comerţul transatlantic depăşeşte în prezent 400 de miliarde de euro, ceea ce însemană peste 30% din comerţul global.