Deputatul PSD Mircea Drăghici, urmărit penal de DNA
Alături de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, deputatul este acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii de bani şi foloase necuvenite.
Articol de Mădălina Verman, 04 Martie 2014, 19:19
Deputatul Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, şi peste 40 de primari sunt umăriţi penal de procurorii Anticorupţie.
Parlamentarul şi fostul şef al Consiliului Judeţean sunt acuzaţi de folosirea influenţei în scopul obţinerii de bani şi foloase necuvenite.
"S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 28 primari şi viceprimari la data faptelor, în calitate de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată", se arată într-un comunicat de presă.
Primarii, printre care cel al municipiului Curtea de Argeş şi cel al oraşului Mioveni, sunt acuzaţi de abuz în serviciu.
DNA susţine că Nicolescu Constantin şi-a folosit influenţa asupra unor primari pentru ca o anumită firmă să încheie peste 100 de contracte cu zeci instituţii publice şi unităţi administrativ teritoriale, în valoare de aproximativ 3,8 milioane lei.
În perioada 1 octombrie 2007 - 31 decembrie 2008, Mircea Drăghici a deţinut şi funcţia de director al acestei din urmă firme, care era administrată de o rudă a sa, iar în perioada 6 octombrie 2008 - 20 octombrie 2010, a avut calitatea de asociat unic, în condiţiile în care, începând cu luna decembrie 2008, a deţinut funcţia de deputat.
Constantin Nicolescu mai este acuzat şi de faptul că, în calitate de preşedinte al CJ Argeş şi de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, "şi-a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţiile publice şi politice deţinute, în scopul ajutării efective a unui magistrat de a ocupa o funcţie de conducere într-o instanţă, pe alte criterii decât cele ale competenţei profesionale", cu ocazia concursului organizat de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada 10 aprilie - 30 iunie 2009.
Citiţi şi Comunicatul DNA