Demonstraţie de gătit la ceaun în Zalău
Evenimentul îşi propune să determine populaţia să consume mai multe alimente gătite în casă, fiind mult mai sănătoase decât cele din magazine.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 05 Octombrie 2014, 14:47
În Sălaj se desfăşoară astăzi o demonstraţie de gătit mâncare la ceaun.
Organizatorii încearcă să determine populaţia să consume cu preponderenţă mâncare gătită acasă.
Bucătari din România şi Ungaria se întrec astăzi în preparate gătite la ceaun, pentru a atrage atenţia publicului asupra calităţii alimentelor gătite, în condiţiile în care magazinele sunt pline cu produse alimentare cu termen de valabilitate cuprins între 3 luni şi 2 ani.
Reporter: Ce ne gătiţi aici?
Participant: Bograci. Păi, în primul rând produsul care ne reprezintă: multă-multă ceapă şi, în rest, ca de obicei - morcovi, pătrunjel şi nelipsita carne de vită.
Reporter: Cam de câte ore este nevoie până...?
Participant: Acuma depinde şi de foc, cât îi de mare, dar are nevoie de vreo două ore, trei ore...
Reporter: Succes!
Participant: Musai să viu să gust, că prea bine aţi povestit, şi aşa prezentare frumoasă... Am fost şi la festivaluri internaţionale şi nu glumesc, nu vă laud, dar cu o reţetă scrisă aşa frumos şi cu umor, mai rar am văzut.
Reporter: Demonstraţia culinară vine mai ales în atenţia tinerilor.
Evenimentul îşi propune să determine populaţia să consume mai multe alimente gătite în casă, fiind mult mai sănătoase decât cele din magazine.