Delicvenţa juvenilă a scăzut constant în ultimii zece ani
Parteneriatul dintre Poliţie, şcoală, familie şi comunitate dă rezultate, iar delicvenţa juvenilă a scăzut constant în ultimii zece ani, arată o analiză realizată de Poliţia Română
Articol de Radiojurnal, 22 Mai 2018, 12:09
Parteneriatul dintre Poliţie, şcoală, familie şi comunitate dă rezultate, iar delicvenţa juvenilă a scăzut constant în ultimii zece ani, arată o analiză realizată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Română.
Cu toate acestea sunt minori care încă mai comit infracţiuni, cel mai adesea băieţi din mediul urban. Iar cele mai frecvente sunt furturile, urmate de loviri şi de tâlhărie, a precizat subcomisarul de poliţie, Ileana Iacob.
Ileana Iacob: Dacă e să ne referim strict la furturi, există aceste două tipuri de infracţiuni sau de conduită: o conduită ocazională, generată de o nevoie stringentă, imediată sau de presiunea unui grup de prieteni sau dintr-o zonă de teribilism şi distracţie, şi sunt celelalte tipuri de furturi care înseamnă recurenţă. De altfel, una din două infracţiuni comise de minori a fost comisă în grup, fie cu alţi adolescenţi, fie cu persoane trecute de vârsta majoratului.
Evenimentul de astăzi face parte din acţiunea "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", pe care poliţiştii o desfăşoară în aceste zile la nivel naţional, cu scopul de a atrage atenţia că orice faptă poate avea consecinţe, cu atât mai mult în cazul comiterii unor infracţiuni.
La Bucureşti, prima zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a fost dedicată copiilor şi tinerilor.
Prevenirea criminalităţii dar şi a violenţei şi a abuzului asupra copiilor sunt teme de dezbatere astăzi la RRA, în emisiunea "Probleme la zi", difuzată, în direct, imediat după Radiojurnal.