Cum pot consumatorii români să aleagă produse de calitate
Preşedintele ANPCPPSR, Sorin Mierlea, ne spune de ce anume trebuie să ţinem cont atunci când facem cumpărături fie online, fie direct din magazin.
Articol de Radiojurnal, 14 Decembrie 2014, 17:27
De la 1 ianuarie, se va lansa o aplicaţie pe calculator, care ne va ajuta să cumpărăm un produs sau un serviciu, în cunoştinţă de cauză.
Pe acest segment, se vor găsi toate reclamaţiile şi sesizările privind anumite game de produse şi servicii.
Cu ajutorul aplicaţiei, vom afla ce produse să nu alegem şi, la rându-ne, vom putea face reclamaţii şi sesizări.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România- InfoCons (ANPCPPSR), Sorin Mierlea, ne spune ce să facem ca să nu fim păcăliţi de comercianţi şi să ne protejăm de produsele şi serviciile de proastă calitate:
"Este extrem de important eticheta să fie în limba română, indiferent cât de scump este produsul sau unde găsim magazinul. Să ne uităm şi să citim eticheta şi dacă ceva din ceea ce scrie pe eticheta respectivă nu înţelegem, mai ales în domeniul produselor agro-alimentare, mai bine să lăsăm produsul în raft. Să ne uităm foarte atenţi la modul de depozitare a produselor care se regăseşte pe etichetă.
"Termenul de valabilitate este extrem de important şi nu în ultimul rând, elementul care poate să asigure trasabilitate, siguranţă şi calitatea produsului, este de a solicita documentul fiscal şi de a-l păstra măcar în teremenul de valabilitate al produsului sau în termenul cu care avem garanţia pentru acel produs.
"Pot apela cu încredere direct către noi la numărul de telefon scurt 021.9615 sau direct pe site-ul "protecţiaconsumatorilor.ro" a spus președintele ANPCPPSR.
Invitat duminică la "Apel matinal" de la Radio România Actualităţi, Sorin Mierlea a mai precizat că funcţionează programul www.testecomparative.ro, în care se regăsesc toate produsele comparate şi testate comparativ în laboratoare independente, pentru ca fiecare dintre noi să ne informăm înainte de a cumpăra.