Cum poate fi evitată risipa de alimente?
Risipa de alimente continua sa fie un obicei in toata lumea, iar Romania se situeaza pe locul 9 in Europa, potrivit datelor ministerului Agriculturii.
Articol de Simona Şerbănescu, 16 Octombrie 2015, 08:43
În urma cu 70 de ani, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a decis ca 16 octombrie se fie "Ziua Mondială a Alimentaţiei"- zi care să contribuie la sporirea solidarităţii în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei.
Cu toate acestea, risipa de alimente continua sa fie un obicei in toata lumea, iar Romania se situeaza, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, pe locul 9 in Europa in ceea ce priveste cantitatea de alimente risipite.
Conform reprezentanţilor retailerilor, cel puţin o treime din alimentele cumpărate se aruncă acasă la consumator.
AUDIO: Cum poate fi rezolvata aceasta problema, ce modificari legislative ar putea veni in sprijinul descurajarii risipei si care este mentalitatea actuala a consumatorului roman, vorbim la Apel Matinal cu presedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca.