CSAT a aprobat liniile generale ale mandatului României la summit-ul NATO
sdsdgsCSAT a aprobat liniile generale ale mandatului României la summit-ul NATO de la Varşovia şi a stabilit care sunt forţele armate ce pot participa în teatrele de operaţiuni.
Articol de Oana Bâlă, 27 Mai 2016, 19:20
CSAT a aprobat liniile generale ale mandatului României la summit-ul NATO de la Varşovia şi a stabilit care sunt forţele armate ce pot participa în teatrele de operaţiuni, anul viitor.
În CSAT s-a discutat şi despre unităţile 3 şi 4 ale Centralei de la Cernavodă.
Anul viitor România va putea participa cu 2.184 de militari, poliţişti şi civili la misiuni externe conduse de NATO, Uniunea Europeană, ONU şi OSCE, a decis CSAT în şedinţa de astăzi, când a avizat şi Strategia Militară a ţării.
Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că acest document stabilieşte misiunile Armatei pentru a căror îndeplinire trebuie constituite, dezvoltate şi menţinute capabilităţi credibile şi sustenabile. CSAT a aprobat şi programul privind înzestrarea Armatei până în anul 2026, ţinând cont de respectarea acordului politic privind creşterea finanţării pentru apărare la 2% din PIB.
Şi liniile de mandat ale României la summit-ul NATO de la Varşovia au fost aprobate de către CSAT, la fel ca şi proiectul referitor la unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, o investiţie prioritară pentru România ce va avea ca efect creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă.