Creşterea temperaturilor măreşte riscul toxiinfecţiilor alimentare
Trebuie acordată o atenţie sporită modului în care preparăm, păstrăm şi mai ales de unde cumpărăm mâncarea -avertizează ANSVSA
Articol de Radiojurnal, 30 Mai 2018, 02:08
Inspectorii sanitar-veterinari îi sfătuiesc pe consumatori să cumpere produse alimentare care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă şi numai din locuri sau spaţii care au toate avizele necesare la zi.
Este recomandat ca toate alimentele de origine animală, carnea, laptele, lactatele şi ouăle să fie păstrate în frigider la temperaturi cuprinse între 0 şi 4 grade Celsius, iar alimentele gătite să fie păstrate în recipiente acoperite.
Trebuie să acordăm o atenţie sporită şi termenului de valabilitate şi în niciun caz să nu consumăm alimente expirate.
Consumatorii pot sesiza nereguli apelând gratuit la numărul de telefon 0800826787. În plus, inspectorii sanitari-veterinari au anunţat că vor efectua controale pentru a fi siguri că totul este în regulă.