Carne de curcan suspectă, retrasă de la comercializare
ANSVSA a retras de la comercializare şi a dispus incinerarea tuturor produselor din carne de curcan din Ungaria.
Articol de Radiojurnal, 18 Ianuarie 2020, 09:24
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a retras de la comercializare şi a dispus incinerarea tuturor produselor din carne de curcan din Ungaria, care proveneau din apropierea unui focar de gripă aviară.
Produsele au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor.
Decizia a fost luată după ce Comisia Europeană a notificat autorităţile române că şi la noi a ajuns carne de la fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul unui focar de gripă aviară din această ţară.
Virusul gripei aviare a fost confirmat şi în România la găinile de la o fermă din judeţul Maramureş, unde toate păsările au fost sacrificate preventiv.
Gripa aviară nu se transmite la om, dar este foarte contagioasă pentru păsări şi produce în final importante pagube economice.