Campionat internaţional de gătit în aer liber
Cea de-a opta ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber de la Cluj-Napoca, va include şi încercarea de doborâre a recordului modial de pui gătiţi la tavă.
06 Septembrie 2010, 17:08
Cea de-a opta ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc la final de săptămâna la Cluj-Napoca.
Radu Zarnescu, organizatorul evenimentului a afirmat că momentul central al competiţiei va fi încercarea de stabilire a unui record mondial, duminică, în ceea ce priveşte puii gătiţi la tavă.
Se vor găti 210 pui care vor fi împărţiţi în patru, respectiv un total de 840 porţii, pe o tavă de 15 metri pătraţi.
O echipă a World Records Academy va fi prezentă la faţa locului şi va certifica încercarea.
Puii vor fi unşi cu trufe iar publicul va gusta la final din preparatul gătit.
Vineri va fi competiţia de preparate culinare reci pe patru secţiuni: antreuri, dulciuri, creaţie şi meniu alternativ.
Tot în aceeaşi zi, o echipă de bucătari israelieni va gătii "Meniul Păcii", dorind totodată să transmită un mesaj de solidaritate între popoare.
Sâmbătă va fi competiţia de gătit în aer liber care are tot patru secţiuni: plită, grătar, ceaun şi creaţie, la aceasta din urmă fiind admis orice preparat gătit prin instrumente neconvenţionale.
Pe lângă acestea va fi un juriu format din somelieri care evaluează asocierea băuturilor cu mâncare.