Campanie de informare şi de prevenţie a incendiilor de vegetaţie uscată
Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, cei vinovați pot fi sancționați contravențional de la 1.000 la 2.500 lei.
Articol de Gabriel Sava, 12 Martie 2023, 14:46
Numărul de incendii de vegetaţie uscată în Vrancea a atins anul trecut un nou record, care a situat județul într-un nedorit top trei la nivel național.
Venirea primăverii aduce cu sine un număr mai mare de astfel de evenimente, motiv pentru care autoritățile au demarat o campanie de informare și de prevenție la nivel județean.
Autoritățile județene le-au cerut primarilor să-i informeze, pe de o parte, pe locuitori despre condițiile în care se poate face arderea miriștilor și a vegetației uscate, respectiv a resturilor vegetale, iar pe de alta să supravegheze cu atenție toate incendiile de vegetație uscată.
Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea: 300% am avut mai multe incendii în 2022 decât în 2021. Prevenția e și mai sănătoasă și mai economică decât combaterea. Pierderile sunt uriașe și în continuare avem semeni care nu înțeleg.
Flaviu Iscop, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Anghel Saligny" al județului Vrancea: De la an la an, vedem o îmbunătățire a acestei activități, fie prin creșterea nivelului de pregătire, fie prin dotare.
Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, cei vinovați pot fi sancționați contravențional de la 1.000 la 2.500 lei. De la începutul anului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a intervenit la 20 de astfel de incendii de vegetație.