Camera Deputaţilor a aprobat reducerea cu 240 a posturilor alocate compartimentelor din serviciile acestui for legislativ
Camera Deputaţilor a aprobat reducerea cu 240 a posturilor alocate compartimentelor din serviciile acestui for legislativ.
Articol de Radio România Actualităţi, 05 Februarie 2025, 13:16
Camera Deputaţilor a aprobat reducerea cu 240 a posturilor alocate compartimentelor din serviciile acestui for legislativ. Potrivit hotărârii se desfiinţează posturile de la birourile preşedinţilor comisiilor permanente şi câte un post de la cancelaria preşedintelui şi de la fiecare cabinet de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.
Ce alte decizii s-au luat, miercuri, în şedinţa de plen, ne spune Petruţa Dinu: ”Decizia deputaţilor privind reorganizarea vine la câteva zile după ce senatorii au decis desfiinţarea a aproape 200 de posturi de funcţionari din totalul de 800. La Camera Deputaţilor sunt 240 de astfel de posturi identificate la cancelaria preşedintelui, cabinetele membrilor biroului permanent, la nivelul comisiilor parlamentare, dar şi la alte departamente şi direcţii din instituţie.
În urma acestei decizii, spun reprezentanţii conducerii, vor fi reduse cheltuielile salariale cu 35 de milioane de lei anual. Nu de aceeaşi părere sunt reprezentanţii opoziţiei, care spun că se încalcă legea, pentru că nu a fost realizat un audit de organigramă şi nici nu există un acord cu sindicatele.
Liderul deputaţilor SOS România, Dumitru Coarnă: ”Grupul parlamentar SOS a votat contra dintr-un motiv simplu: Parlamentul României este unica autoritate legiuitoare. Aia înseamnă că trebuie să şi respectăm ceea ce reglementăm.”
Şi tot miercuri, deputaţii au votat legea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pe anul 2025. Reprezentanţii opoziţiei au criticat proiectul, arătând că o politică fiscală prudentă nu va duce la creşterea economiei. De cealaltă parte, reprezentanţii coaliţiei de guvernare au motivat că este nevoie de stabilitate economică.
Deputatul PNL Bogdan Ionel Ovidiu: ”Legea plafoanelor este o lege care vine în mână în mână cu legea bugetului. Trebuie adoptată pentru că numai astfel putem ţine sub control deficitul bugetar.”/editor Florin Lepadatu/