Buzău: Incendiu de vegetație în Breaza
UPDATE: ora 12.00 - Incendiul de vegetație și pădure de pini din arealul Breaza nu a fost lichidat.
Articol de Cristina Moise, Buzău, 27 Martie 2022, 08:51
UPDATE: ora 12.00 - Incendiul de vegetație și pădure de pini din arealul Breaza nu a fost lichidat, din oră în oră având loc o acțiune arianna cu aeronave Spartan C37, care aruncă mii de litri de apă focarele cele mai intense.
Potrivit pompierilor, în ultimele patru ore au fost făcute șase transporturi aeriene.
Există mai multe fronturi de acțiune împotriva flăcărilor, care se propagă pe spații extinsă din cauza vântului.
UPDATE: În zona Breaza din județul Buzău incendiul capătă noi proporții, în ciuda prezenței a aproximativ 200 de pompieri din trei județe și a peste 100 de localnici și silvicultori. Potrivit pompierilor, există acum mai multe fronturi de acțiune împotriva flăcărilor care se propagă pe spații extinse din cauza vântului.
Tocmai de aceea se acționează aerian cu avioane Spartan, care aruncă într-o tură câte 6.000 litri de apă peste zonele în care nu se poate interveni efectiv. Mai mult, la Prefectura Buzău se desfășoară o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care prefectul Daniel Țiclea spune că va cere instituirea unor zone de siguranță.
Daniel Ţiclea: Vreau să se dispună astfel de zone, dacă nu pe toate UAT-urile din județul Buzău, cel puțin pe aceste trei UAT-uri unde s-au constatat probleme deosebite. Mă aștept ca de luni dimineață chiar și autoritățile locale să primească ordine să se organizeze patrule și să evidențieze într-o formă obștească, să îi spun așa, toate persoanele care părăsesc vatra satului. Situația devine extrem, extrem de gravă și eu am spus de săptămâna trecută că trebuie să părăsim această manieră preventivă.
Realizator: Incendiul de vegetație care a izbucnit ieri în județul Buzău a cuprins hectare întregi de teren, dar și o parte din pădurea de pini de pe Dealul Istrița.
---Știrea inițială--
În comuna Breaza, din judeţul Buzău, flăcările au cuprins, aseară, peste 500 de hectare de vegetaţie uscată şi cel puţin 50 de hectare de pădure de pin.
Potrivit prefectului, este vorba despre cel mai grav eveniment din judeţ, din această primăvară.