Bulgaria şi România au avut cele mai mari scumpiri ale cărnii în rândul țărilor UE în ultimul an
În Bulgaria, majorarea a fost de peste 8%, iar în ţara noastră de 7,7%, mai mult decât dublu faţă de media europeană.
Articol de Radiojurnal, 05 Aprilie 2024, 16:01
Bulgaria şi România au avut în ultimul an cele mai mari creşteri din toată Uniunea Europeană ale preţului la care este comercializată carnea, arată date ale statisticii comunitare.
În Bulgaria, majorarea a fost de peste 8%, iar în ţara noastră de 7,7%, mai mult decât dublu faţă de media europeană. În Cehia, preţurile au fost mai mici cu 5%, iar în Finlanda cu 2%.
Pe categorii, carnea de porc a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri la nivelul Uniunii, aproape 6%, urmată de carnea de oaie sau capră cu 4,5% şi carnea de vită sau viţel 3%; în schimb, preţurile la carnea de pasăre au scăzut uşor, mai arată Eurostat.