Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Autostrada Bucureşti-Piteşti, redeschisă (LIVE UPDATES)

Începând cu ora 18.00 a fost deschis traficul pe întregul traseu al Centurii Bucureşti pentru toate categoriile de vehicule, informează CNADNR.

Drum naţional blocat. Foto: Reuters.

Articol de Paul Poteraşi, 27 Ianuarie 2012, 08:23

Ora 18.45 Traficul a fost redeschis pe DN2 Urziceni-Buzău-Râmnicu Vâlcea începând cu ora 17.30, informează CNADNR.

Ora 18.40 Autostrada A1, care leagă capitala de Piteşti, este din nou deschisă circulaţiei, în ambele sensuri de mers, pentru toate categoriile de vehicule.

Ora 18.10 Peste 90.000 de apeluri de urgenţă au fost recepţionate la Serviciul 112, în perioada de valabilitate a codului portocaliu, dintre care mai mult de 4.200 au fost legate de condiţiile meteorologice extreme, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Ora 17.30 Porturile Constanţa, Basarabi, Medgidia, Midia şi Mangalia şi Bara Sulina sunt închise.

Ora 17.00 Traficul între Bucureşti şi Constanţa a fost deschis la ora 16.30 pe o rută alternativă pentru autovehiculele de până la 3,5 tone. Autostrada Soarelui rămâne închisă.

Ora 16.30 Traficul pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu a fost deschis la ora 16.00, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Ora 15.45 Aeroportul Băneasa rămâne deschis vineri noapte, pentru cursele întârziate sau anulate miercuri şi joi din cauza ninsorii şi a viscolului, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Ora 15.05 Patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauza condiţiilor meteorologice în Dâmboviţa, Giurgiu, Brăila şi Tulcea, a declarat subsecretarul de stat în ministerul sănătăţii, Raed Arafat.

Ora 14.30 39 de drumuri naţionale şi cele două autostrăzi sunt în prezent închise din cauza zăpezii, a declarat directorul de întreţinere şi siguranţa circulaţiei din CNADNR, Cristian Andrei.

Ora 14.15 Potrivit datelor centralizate la ministerul administraţiei şi internelor până la prânz, 100 de persoane erau încă blocate în zăpadă, în 88 de autoturisme, iar 576 de persoane se aflau în adăposturi. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Ioan Dascălu, a spus că aproape 1.600 de angajaţi ai MAI şi aproximativ 500 de autospeciale se află pe teren pentru deszăpezire şi intervenţii. Ioan Dascălu a mai spus şi că Inspectoratul General de Aviaţie are la dispoziţie şase elicoptere, dintre care trei de mare capacitate, capabile să transporte 15 persoane şi trei elicoptere pentru operaţiuni de salvare şi urgenţe medicale

Ora 14.10 Circulaţia rutieră prin vama Bechet, judeţul Dolj, închisă joi a fost reluată, însă doar pentru autovehiculele cu gabarit mai mic de zece tone, informeză Mediafax.

Ora 12.30 O sută de persoane sunt blocate în 88 de autoturisme, iar alte 576 sunt cazate în adăposturi, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ora 12.29 Echipajele Serviciului de Ambulanţă (SABIF) vor patrula în Capitală, începând de vineri seara, pentru a prelua şi duce în adăposturi persoanele care nu au adăpost, informează un comunicat al Prefecturii Bucureşti.

Ora 12.10 Traficul rutier pe Autostrada Soarelui, pe sectorul Cernavodă - Feteşti, a fost reluat, informează Infotrafic.

Ora 12.00 Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cincizeci de deţinuţi ajută la deszăpezirea Şoselei de Centură a Capitalei, unde de marţi sunt blocate de zăpadă peste 250 de autoturisme şi tiruri.

Video: Imagini video de la misiunile de salvare executate de elicopterele M.A.I. în judeţul Călăraşi. Sursa:MAI.



Ora 11.30 Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Alex Lancuzov, circulaţia rutieră pentru maşinile sub 3,5 tone va fi reluată pe drumurile naţionale DN 2 E85 Buzău-Râmnicul Sărat şi pe DN 2B Buzău-Brăila (pe acesta doar însoţiţi de maşinile de Poliţie).

Ora 11.09
Directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că 48 de trenuri din ţară au fost anulate, din Gara de Nord Bucureşti şi că nu mai sunt plecări întârziate.

Ora 10.00
Potrivit corespondentului RRA, Alex Lancuzov, circulaţia rutieră pe A1 dinspre Bucureşti spre Piteşti a fost reluată, iar în câteva ore va fi deschisă şi dinspre Piteşti spre Bucureşti.

Ora 08.30
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) precizează că vineri, la ora 5.00, un număr de 28 de drumuri importante din ţară erau închise, între care şi autostrăzile A1 şi A2, iar pe alte 14 circulaţia rutieră este îngreunată.

Drumurile pe care circulaţia este închisă sunt A1 (Bucureşti - Piteşti), A 2 (Bucureşti - Lehliu), DN 1D (Ciorani - Urziceni), DN 2 (Bucuresti - Ramnicu Sarat), DN 21 (Drajna - Călăraşi), DN 22 (Ramnicu Sarat - Băile), DN 23A (Milcoiu - Martineşti), DN 23B (Măicaneşti - Codreşti), DN 24D (Vârlezi - Galaţi), DN 2A (Urziceni ) 3+800-16+720 URZICENI (IL)-ION ROATA (IL), DN 2B (Buzau - Faurei), DN 2C (Costeşti - Pogoanele, din Buzău), DN 2M (Focsani - Odobeşti), DN 2N (Dumbraveni - Jitia, în Vrancea), DN 3 (Ştefăneşti - Bac Ostrov), DN 31 (Călăraşi - Mânăstirea), DN 4 (Bucureşti - Olteniţa), DN 5 (Bucureşti - Giurgiu), DN 5B 3+200-39+600, DN 66A (Câmpul lui Neag-Valea Cernei, DN 67C (Vâlcea -Sugag, din Alba) şi DN CB (Otopeni - Otopeni).

Aproape o mie de maşini au rămas înzăpezite, sute de localităţi nu au curent electric şi peste 700 de şcoli sunt închise, după mai bine de două zile de ninsori abundente.

Directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat, vineri dimineaţa, că 60 de trenuri au întârzieri, unele chiar de peste 500 de minute, garniturile plecând sau sosind din gări cu întârzieri de peste 30 de minute.

Porturile Constanţa Nord şi Sud maritim şi fluvial, Mangalia şi Midia sunt închise din cauza condiţiilor meteo.

Autostrada A1. Foto: Alex Lancuzov.

Două persoane şi-au pierdut viaţa

Două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza condiţiilor meteorologice.

Un bărbat a murit din cauza unui şoc hipotermic sever, după ce a stat blocat într-o maşină pe DN 5, lângă localitatea Adunaţii Copăceni, din judeţul Giurgiu.

Secretarul de stat Raed Arafat, coordonator al SMURD, a confirmat acest deces şi a precizat că în maşină se afla şi o femeie, care a fost salvată.

"Una din aceste persoane, s-a reuşit salvarea ei, este vorba de o persoană de sex feminin, care a fost în maşină şi a fost deja transferată la spital în Bucureşti, la Spitalul Bagdasar, iar a doua persoană, din păcate, nu s-a putut salva.

"S-a deplasat acolo un echipaj SMURD, dar din păcate nu s-a reuşit; era considerată că e decedată de mai mult timp", a precizat Raed Arafat.

Potrivit Mediafax, un alt ărbat de 53 de ani, din comuna vrânceană Vulturu, a murit, joi seară, într-un microbuz, în apropiere de localitatea Boţârlău, în timp ce se întorcea de la Focşani, după ce a împins autovehiculul, care rămăsese înzăpezit

Ger în următoarea perioadă

Vineri vremea va fi deosebit de rece.

Cerul va fi mai mult noros în sud-estul ţării, unde, mai ales în prima parte a zilei, va mai ninge local, iar vântul va avea intensificări, viscolind, spulberând şi troienind zăpada.

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar izolat va fulgui.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -19 şi -9 grade, mai coborâte în depresiuni spre -23 de grade, dar şi uşor mai ridicate în partea de vest.

Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi deosebit de rece.

Cerul va fi mai mult noros şi în prima parte a zilei va fulgui.

Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi în jur de -8 grade, iar cea minimă de -15.

Meteorologii avertizează că în următoarele două săptămâni vremea va fi în continuare geroasă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza prognoza prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Căile de acces în grădiniţe, şcoli şi spitale "sunt degajate de zăpadă"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri dimineaţă, că au fost degajate de zăpadă căile de acces în grădiniţe, şcoli şi spitale, cerând drumarilor curăţarea nămeţilor pentru a nu se mai înregistra internări de persoane cu fracturi şi luxaţii.

Potrivit primarului, peste 1.200 de apeluri la serviciul de ambulanţă s-au înregistrat în ultimele 24 de ore fiind internate peste 180 de persoane cu fracturi sau luxaţii.

În cadrul şedinţei comandamentului de iarnă, Sorin Oprescu a cerut primarilor de sector să continue, în prima parte a dimineţii, să degajeze arterele mari ale Capitalei, iar când temperaturile vor mai scădea să fie împrăştiat material antiderapant.

Totodată, Sorin Oprescu a cerut să fie deblocate căile de ieşire din Bucureşti, care este blocat de miercuri din cauza ninsorii abundente din ultimle zile.

Drumurile naţionale din judeţul Constanţa, închis

În judeţul Constanţa, porturile şi toate drumurile naţionale sunt în continuare închise.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Mona Constantinescu, căderile masive de zăpadă şi viscolul puternic creează în continuare probleme în judeţul Constanţa.

Încă de joi seară, de la ora 21:00, traficul pe întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţ a fost întrerupt.

Pe drumurile către staţiunile din sudul litoralului nu se circulă, iar mai multe drumuri judeţene sunt şi la această oră închise, deşi s-a încercat degajarea lor toată noaptea.

Din cauza viscolului puternic, porturile maritime şi cele fluviale nu mai sunt operaţionale de peste 36 de ore, iar manevrele de încărcare-descărcare sunt şi ele suspendate.

Din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo pe teritoriul Bulgariei, în judeţul Constanţa a fost restricţionată şi circulaţia autovehiculelor cu masă totală mai mare de zece tone dinspre România către Bulgaria, prin punctele de trecere a frontierei Negru Vodă, Ostrov şi Vama Veche.

Autorităţile au anunţat joi că se lucrează la capacitate maximă pentru remedierea problemelor şi că măsura închiderii drumurilor era necesară.

Premierul Emil Boc, care a fost joi pe centura Capitalei ca să vadă care e situaţia şi a luat parte personal chiar la deblocarea unei maşini prinse în zăpadă, a cerut prefecţilor din judeţele afectate să acorde sprijin oamenilor.

Aproape trei din patru cetățeni români sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor
România 16 Noiembrie 2024, 16:30

Aproape trei din patru cetățeni români sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor

Unii economişti spun că anul viitor ar putea fi unul complicat şi recomandă populaţiei să pună bani deoparte.

Aproape trei din patru cetățeni români sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor
Sub 2% dintre persoanele cu dizabilităţi din România se află în instituţii publice de asistenţă socială
România 16 Noiembrie 2024, 16:27

Sub 2% dintre persoanele cu dizabilităţi din România se află în instituţii publice de asistenţă socială

Aproximativ 4,5 procente din populaţia României au dizabilităţi de diferite grade.

Sub 2% dintre persoanele cu dizabilităţi din România se află în instituţii publice de asistenţă socială
Bucureşti: Suspendarea activităţii unui club, în urma constatării consumului de droguri în incintă
România 16 Noiembrie 2024, 16:24

Bucureşti: Suspendarea activităţii unui club, în urma constatării consumului de droguri în incintă

Clubul a primit și o amendă de 10.000 de lei.

Bucureşti: Suspendarea activităţii unui club, în urma constatării consumului de droguri în incintă
Prevenţia tusei convulsive la copii
România 16 Noiembrie 2024, 13:38

Prevenţia tusei convulsive la copii

Puţini bolnavi de tuse convulsivă merg la doctor şi ajung să fie diagnosticaţi, atrag atenţia medicii infecţionişti.

Prevenţia tusei convulsive la copii
Ajutor de la stat pentru elevii din familii defavorizate
România 16 Noiembrie 2024, 13:29

Ajutor de la stat pentru elevii din familii defavorizate

Elevii şi preşcolarii care provin din familii defavorizate primesc de săptămâna viitoare un ajutor de la stat de 500 lei, pe...

Ajutor de la stat pentru elevii din familii defavorizate
Mari surse regenerabile la nivelul UE în mediul rural
România 16 Noiembrie 2024, 02:59

Mari surse regenerabile la nivelul UE în mediul rural

Este cel mai mare potenţial de producţie de energie din astfel de surse neexploatat.

Mari surse regenerabile la nivelul UE în mediul rural
România alocă cele mai mici sume pe locuitor pentru îngrijirea sănătăţii în UE
România 15 Noiembrie 2024, 23:30

România alocă cele mai mici sume pe locuitor pentru îngrijirea sănătăţii în UE

Ţara noastră este pe ultimul loc cu 858 euro pe cap de locuitor, media europeană fiind de 3.600 euro.

România alocă cele mai mici sume pe locuitor pentru îngrijirea sănătăţii în UE
Programul Rabla pentru tractoare începe pe 22 noiembrie
România 15 Noiembrie 2024, 23:29

Programul Rabla pentru tractoare începe pe 22 noiembrie

Valoarea achiziţiei nu trebuie să depăşească 55.000 euro, iar voucherele acoperă 65% din preţ, dar procentul poate ajunge la...

Programul Rabla pentru tractoare începe pe 22 noiembrie