Autoritățile dau asigurări că produsele din carne de pui sunt sigure
Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a declarat vineri că fermierii români produc pui de calitate, crescuți în general cu porumb.
Articol de Radiojurnal, 30 Martie 2024, 09:13
Autoritățile din țara noastră au dat asigurări că produsele din carne de pui aflate în vânzare în magazine sunt sigure.
Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a declarat vineri că fermierii români produc pui de calitate, crescuți în general cu porumb, România având piață de desfacere inclusiv cu Franța.
Florin Barbu: Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficiență de 160% la carnea de pui. Exportăm, am deschis piețe împreună cu omologul meu francez. Aproape 40% din cantitatea de pui se duce în Franța. Înseamnă că este un pui de calitate. Doi: instituțiile abilitate de control cred că trebuie să pună certificatul și practic controlul pe care l-a făcut în laboratoare pentru acest tip de pui.
Reacția ministrului agriculturii a venit că a răspuns la afirmațiile făcute de șeful ANPC, Horia Constantinescu, cu privire la carnea de pui din țara noastră, a cărei culoare galbenă, ca a păsărilor crescute în gospodăriile țărănești, ar putea proveni de la coloranții puși în mâncare.