Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România
La Cercul Militar Naţional s-a desfăşurat astăzi adunarea generală a Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România.
Articol de Radu Dobriţoiu, 27 Martie 2019, 18:38
La Cercul Militar Naţional s-a desfăşurat astăzi adunarea generală a Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România. Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR) reuneşte ofiţeri în rezervă sau în retragere şi, din acest an, şi ofiţeri rezervişti voluntari.
Una din direcțiile de acțiune ale AORR este activitatea privind perfecționarea cadrului legislativ ce reglementează domeniul apărării și securității naționale. Eforturile AORR susţin o legislație în domeniu clară, coerentă, predictibilă, în deplin acord cu statutul României de membru NATO și UE și cu o armata activă și de rezervă compatibilă cu armatele aliaților și partenerilor noștri.
"Valorile promovate de AORR sunt: democrația, demnitatea, non-partizanatul politic, integritatea morală a membrilor și acțiunilor sale, legalitatea, transparența, responsabilitatea, spiritul civic, apărarea intereselor cadrelor militare în rezervă și în retragere, solidaritatea și voluntariatul.
Având în vedere specificitatea AORR, Consiliul Director a apreciat că implicarea asociației în acțiuni revendicative referitoare la apărarea drepturilor militarilor rezerviști nu trebuie să constituie un element prioritar, existând suficiente asociații care au acest obiectiv ca fiind prioritar. Cu toate acestea, evoluția politicilor guvernamentale din ultima perioadă, acțiunile partidelor politice parlamentare și promovarea în spațiul public a unor atitudini denigratoare la adresa militarilor, în general și a pensionarilor militari în special, au determinat Consiliul Director să aprobe și încurajeze participarea membrilor asociației la acțiuni de protest împotriva acestor atitudini, așa cum se va prezenta în cele ce urmează.
Analizând periodic misiunea și obiectivele Asociației, Consiliul Director apreciază că acestea corespund statutului și etapei de dezvoltare actuale și propune Adunării Generale ca acestea să fie păstrate și pentru viitor, urmând ca, atunci când situația impune, să fie completate sau amendate punctual, prin decizia Consiliului." - se precizează în comunicatul de presă primit de la AORR.
AORR funcţionează sub auspiciile Statului Major al Apărării din Armata României, în baza Actului Constitutiv. Șeful Statului Major al Apărării poate fi președinte de onoare al asociației.
În calitate de membră a Confederației Interaliate a Ofițerilor de Rezervă CIOR – NATO, AORR participă la activitățile organizate de CIOR, precum și la cele realizate în parteneriate cu asociații și organizații din ţară și străinătate.