Asigurări obligatorii, încheiate doar pentru 19% din locuinţe
Reprezentanții asiguratorilor recomandă cetățenilor să încheie și poliție de asigurare facultative care să acopere valoarea actuală de piață a imobilului.
08 Octombrie 2014, 15:59
În cazul producerii unui cutremur de magnitudinea celui din 1977, s-ar produce pagube de peste 10 miliarde de euro, câteva sute de victime umane și zeci de mii de autovehicule distruse, susține Bogdan Andriescu președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România la o conferință
de profil organizată la Palatul Parlamentului.
El a precizat că la nivel de țară sunt încheiate un milion 500 de polițe de asigurare obligatorie a locuințelor dintr-un total de peste 8 milioane de locuințe, ceea ce reprezintă un grad de asigurare de 19 la sută.
Bogdan Andriescu recomandă cetățenilor să încheie și poliție de asigurare facultative care să acopere valoarea actuală de piață a imobilului.
El a mai precizat că sunt foarte multe clădiri care aparțin insituțiilor statului care nu sunt asigurate.
Anul 2014, un an foarte greu din punct de vedere al inundațiilor
La aceeași conferință directorul general al Consorţiului de asigurare împotriva dezastrelor naturale - România, Nicoleta Radu Neacșu a declarat că anul 2014, a fost un an foarte greu din punct de vedere al inundațiilor deoarece astfel de evenimente se produc o dată la 20 de ani.
Nicoleta Radu Neacșu a mai precizat că potrivit polițelor de asigurări încheiate, dauna maximă pentru cutremur se ridică la 442 milioane de euro iar pentru inundații în jur de 90 de milioane de euro din sumele asigurate.
Nicoleta Radu Neacșu a mai explicat că românii trebuie să înțeleagă obligațiile și drepturile pe care le au în urma încheierii unei polițe de asigurare.
"Dovada a fost în această vară când mulți cetățeni au fost protejați prin acest tip de asigurare și au fost mulțumiți că după ce casa le-a fost luată de
ape, au primit sumele corespunzătoare de la PAID", a mai declarat Nicoleta Radu Neacșu.