Angajat al Șantierului Naval din Galați, decedat din cauza coronavirusului
Conducerea Șantierului Naval din Galați a confirmat oficial că un angajat al unității, infectat cu coronavirus, a decedat.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 22 Aprilie 2020, 17:03
Conducerea Șantierului Naval din Galați a confirmat oficial că un angajat al unității, infectat cu coronavirus, a decedat.
Potrivit unui comunicat de presă al Șantierului Naval de la Galați, angajatul care a murit avea 51 de ani, iar ultima zi în care a venit la muncă a fost 9 aprilie, dată după care acesta s-a aflat acasă, acesta făcând parte din prima jumătate a angajaților unității care au rămas acasă, de la mijlocul lunii martie, timp de 14 zile.
Șantierul Naval de la Galați are 2.400 de angajați, însă de la mijlocul lunii martie își desfășoară activitatea doar cu jumătate din aceștia, restul aflându-se acasă, pentru 14 zile, în una din formele plătite – concediu de odihnă sau șomaj tehnic. După scurgerea celor 14 zile, angajații care au stat acasă revin la muncă iar cei care au lucrat, rămân acasă tot pentru 2 săptămâni. Decizia a fost luată pe fondul reducerii volumului de muncă dar și pentru a se putea păstra, la locurile de muncă, distanța de siguranță.
Șantierul Naval a transmis condoleanțe familiei angajatului care a decedat, precizând: “Ca urmare a măsurilor generale de prevenţie cât și celor specifice, luate încă de la ȋnceputul lunii martie, nu credem să existe pericolul unei contaminări în șantier”. Totuși, alți doi angajați ai șantierului sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unul din ei fiiind déjà testat pozitiv COVID 19 iar celălalt a fost testat și așteaptă rezultatul, a mai confirmat unitatea navală. Ȋn prezent, Direcţia pentru Sănătate Publică Galaţi desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a identifica condițiile și persoanele care au venit în contact cu cei trei angajați, contacții indirecți ai acestora fiind deja aflați în izolare la domiciliu.
Șantierul Naval a mai anunțat că menține în continuare măsurile de protecție, printre care - reducerea efectivului prezent ȋn şantier cu 50% și desfășurarea activității prin rotație la fiecare 2 săptămâni;
- introducerea a două schimburi de lucru pentru personalul rămas în scopul asigurării distanțării sociale in cadrul tuturor facilităţilor; purraaea obligatotrie în șantier a măștii de protecție, - suplimentarea numărului de curse convenție pentru a evita aglomerarea personalului; și încurajarea practicării sistemului tip telemuncă, acolo unde este posibil.
(RS)