Anchetă a Organizaţiei "Salvaţi Copiii" România privind educaţia online
Anchetă a Organizaţiei "Salvaţi Copiii" România privind educaţia online.
Articol de Radiojurnal, 06 Iulie 2021, 19:13
Aproape jumătate dintre cadrele didactice sunt de părere că, la nivelul şcolii în care predau, ar fi nevoie ca măsurile de educaţie remedială să aibă loc şi pe parcursul vacanţei de vară - arată rezultatele unei anchete derulate de Organizaţia "Salvaţi Copiii" România, în perioada mai-iunie.
Această necesitate este evidenţiată de mai mult de o treime din şcolile din Bucureşti şi oraşele reşedinţă de judeţ şi de jumătate din cele din mediul rural şi urbanul mic.
Reporter: Mihaela Dumitrescu - Mulți profesori estimează că educația online a condus la stagnare în achiziții sau chiar la regres, mai ales în cazul elevilor mici. Scăderea motivației pentru învățare și a autonomiei în învățare este foarte frecvent sesizată de profesorii care au răspuns anchetei "Salvați Copiii". Multe cadre didactice au semnalat efecte negative asupra bunăstării emoționale și abilităților sociale, precum pierderea capacității de interacțiune, socializare, negativism sau timiditate exagerată ori dependență de tehnologie. Studiul mai arată că anul trecut deprivarea materială severă a crescut în general, însă cu efecte teribile în rândul copiilor mici sub 6 ani, de la 16 procente la 22, iar deprivarea materială în sectorul alimentar, adică imposibilitatea de a-şi permite măcar o dată la două zile o masă cu carne, pește sau proteină echivalentă, evoluează absolut dramatic, mai ales în cazul familiilor cu copii.
Realizator: Prezent la dezbaterea raportului elaborat de Organizaţia "Salvaţi Copiii" România, secretarul de stat Sorin Ion a declarat că Ministerul Educaţiei caută surse de finanţare în vederea continuării proiectului privind orele remediale cel puţin pentru anul şcolar viitor, dacă nu chiar pentru o permanentizare a lui.