Şefa DNA şi Florian Coldea au refuzat invitaţia la comisia parlamentară
Laura Codruţa Coveşi, prim-adjunctul SRI au trimis scrisori în care spun că nu au cunoştinţă despre aspectele cercetate de comisie în legătură cu fraudarea alegerilor din 2009
Articol de Alina Stănuţă, 20 Iunie 2017, 18:37
Şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, şi fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, nu s-au prezentat, astăzi, la Comisia parlamentară care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009.
A venit, în schimb, în faţa aleşilor, Cozmin Guşă, consilier al candidatului PSD, Mircea Geoană. Reporterul RRA Alina Stănuţă relatează că fostul consilier personal al lui Mircea Geoană în campania pentru prezidenţialele din 2009, Cozmin Guşă a declarat, într-o audiere de aproximativ două ore că, deşi sondajele arătau o diferenţă în favoarea lui Mircea Geoană, în noaptea alegerilor, procesele verbale care veneau din secţiile de votare indicau o posibilă fraudare a scrutinului.
Cozmin Guşă: "Către dimineaţă, a doua zi a fost evident că a existat o fraudare, nu ştiam încă în ce fel, nu aveam celebrele procese verbale inversate despre care au vorbit şi ceilalţi invitaţi de către comisia dvs, în care un scor mai mare al lui Geoană s-a transformat într-un scor mai mare al lui Băsescu."
Astăzi mai erau aşteptaţi la comisie procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, şi primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Toţi trei au trimis scrisori către comisie.
Florian Coldea scria că ocazional a avut şi activităţi cu caracter privat, fără nicio legătură cu atribuţiile de serviciu sau care să implice calitatea sa profesională.
Laura Codruţa Kövesi este pentru a doua oară invitată la comisie şi pentru a doua oară nu se prezintă, arătând printr-o nouă scrisoare că nu vine la audieri deoarece nu are cunoştinţă despre aspectele aflate în cercetare.
Şi Cătălin Cherecheş a trimis o scrisoare prin care arăta ca î momentul alegerilor din 2009 era membru PSD, iar relaţiile politice cu Gabriel Oprea au început în 2010, odată cu înfiinţarea UNPR.