Reforma statului, "prioritate si in teritoriu"
Premierul Emil Boc a subliniat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii PDL din teritoriu, că preşedinţii de consilii judeţene şi primarii PDL "trebuie să realizeze reformele din sectorul bugetar".
Articol de Ionuţ Dragu, 11 Septembrie 2010, 15:00
Premierul Emil Boc le-a cerut preşedinţilor de consilii judeţene şi primarilor PDL, reuniţi la Drobeta Turnu Severin, ca împreună cu liderii de la centru să realizeze reformele din sistemul medical, de asistenţă socială şi educaţional, precum şi din administraţia locală.
Premierul Emil Boc a afirmat că după ce reforma statului va fi făcută şi se va relua creşterea economică, partidele care susţin actualul guvern vor câştiga următoarele alegeri locale.
Emil Boc a îndemnat factorii de decizie din teritoriu să facă proiecte pentru ca banii să meargă în investiţii, nu în prestaţii sociale şi să atragă fonduri din Uniunea Europeană.
De asemenea, premierul Emil Boc a mai spus că o serie de legi aflate în Legislativ sunt necesare pentru a fundamenta proiectul de buget pentru 2011 şi le-a transmis reprezentanţilor democrat-liberali în teritoriu că partidul le va furniza expertiza pentru realizarea proiectelor europene, însă ele trebuie întocmite legal şi corect.
Emil Boc a precizat că un prim pas pentru diminuarea deficitelor fondului de pensii este adoptarea legii în domeniu, săptămâna viitoare, în Parlament.
Premierul a vorbit, de asemenea, şi despre Legea educaţiei, dar şi despre reforma asistenţei sociale, un domeniu care "va intra în linie dreaptă, în această toamnă, în Parlament".
"În acest sens, deja am modificat legea venitului minim garantat, legea cu privire la alocaţia complementară, urmează Codul social şi al asistenţei sociale, în octombrie, modificarea Codului muncii, a legilor sindicatelor, patronatelor şi a contractelor colective de muncă, în luna noiembrie, pentru a avea un sistem social eficient", a declarat şeful executivului.
Primul-ministru le-a mai transmis aleşilor locali ai PDL că, pentru 2011, prognoza făcută împreună cu CE, Banca Mondială şi FMI este o creştere economică între 1,5-2%, pe un deficit de 4,4%.