Discuţii între putere şi opoziţie privind legea salarizării
Marţi, au început dezbaterile în Comisia de muncă a Senatului, care este primul for sesizat în acest caz.
Articol de Alina Stănuţă, 16 Mai 2017, 19:22
Proiectul legii salarizării unitare a intrat în linie dreaptă pe traseul parlamentar. Marţi, au început dezbaterile în Comisia de muncă a Senatului, care este primul for sesizat în acest caz. Au fost prezenţi şi reprezentaţi ai sindicatelor.
Discuţiile din Comisia pentru muncă au continuat în contradictoriu între putere şi opoziţie.
Senatorul PNL Carmen Hărău a pledat pentru un amendament respins potrivit căruia personalul care deţine titlul de doctor beneficiază de o creştere salarială lunară, în timp de ministrul Olguţa Vasilescu propune o indemnizaţie lunară în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim pentru aceştia.
- Olguţa Vasilescu: Aş vrea să reţinem de acum înainte fiecare amendament al PNL-ului care spune că devalizăm bugetul cu legea asta care este de creştere.
- Carmen Hărău: Doamnă ministru, e devalizat gata, cu sau fără amendamentul ăsta al meu, că n-aveţi aici ministrul Finanţelor, /.../ acord de negociere cu confederaţiile sindicale. De aceea ne spargem capetele dimpreună cu domniile lor.
Un amendament adoptat în comisie la propunerea liberalului Daniel Zamfir arată că personalul din instituţiile sau autorităţile publice nominalizat şi cel în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile beneficiază de salarii de bază mai mari cu până la 25%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, în timp cde indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene, şi primarii, viceprimarii unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri nerambursabile se majorează cu 25%.
Singurii care au votat împotriva acestui amendament au fost reprezentanţii USR.
Dezbaterile din Comisia de muncă a Senatului referitoare la legea salarizării unitare vor fi reluate mâine.