Cele două Camere ale noului Parlament s-au întrunit, în şedinţe separate, în noua alcătuire
Cele două Camere ale noului Parlament s-au întrunit în şedinţe separate, pentru deschiderea următoarei perioade legislative de patru ani.
Articol de Radio România Actualităţi, 20 Decembrie 2024, 16:12
Cele două Camere ale noului Parlament s-au întrunit de la ora 14:00, în şedinţe separate, pentru deschiderea următoarei perioade legislative de patru ani. Şapte partide şi 19 minorităţi naţionale au reprezentanţi în noul Parlament. Şedinţele de deschidere ale celor două Camere sunt conduse de parlamentarul cu cea mai lungă activitate din legislativ. La Senat preşedinte senior este social-democratul Ioan Stan, care este parlamentar din anul 2000.
Ioan Stan: ”Aşteptările mele de la acest nou Parlament sunt clare: să construim un climat de linişte, pace şi credibilitate, necesar atât pentru societate, cât şi pentru mediul economic. Punem pe primul loc siguranţa cetăţeanului, dezvoltarea economică şi consolidarea echilibrului social. Doar prin colaborare autentică între partide şi printr-un angajament sincer faţă de interesul naţional putem face ca legile adoptate aici să fie în beneficiul tuturor românilor.”
Între timp, la Camera Deputaţilor s-a constituit deja comisia de validare a mandatelor, din care fac parte reprezentanţi ai PSD, AUR, PNL, USR, UDMR, SOS România, POT şi din partea Grupului Minorităţilor Naţionale. Preşedinte senior a devenit Seres Dénes, de la UDMR, care este parlamentar din anul 1992.
Seres Dénes: ”Astăzi, într-o sală în care 35% din parlamentari reprezintă formaţiuni de extremă dreaptă, este esenţial să ne asumăm responsabilitatea de a proteja valorile democratice şi unitatea societăţii. Acea retorică violentă, care promovează diviziunea societăţii şi respingerea programului, nu vor rezolva problemele României, aceste abordări care doar că nu oferă soluţii, dar pun în pericol stabilitatea şi încrederea oamenilor în instituţiile democratice. Este momentul să acţionăm împreună pentru a proteja valorile fundamentale ale democraţiei, depăşind orice diferenţe politice.”/editor Florin Lepadatu/