Parisul îşi întâmpină vizitatorii cu o atmosferă festivă
"Merg umăr la umăr cu alte mii de oameni prin faţa munţilor de cârnaţi, de cartofi prăjiţi şi de bărdace de vin fiert, de ficat de gâscă şi de brioşe parfumate..."
Articol de Denisa Udroiu, 26 Decembrie 2014, 09:42
Pe Champs-Élysées, ledurile albastre îmbracă copacii de sus şi până jos, ca o perdea de lumină.
În căsuţele de lemn de la poalele celei mai frumoase artere a lumii se vând tot felul de produse tradiţionale şi de sezon, care fac şarmul târgurilor de iarnă prezente în oraş.
Merg umăr la umăr cu alte mii de oameni prin faţa munţilor de cârnaţi, de cartofi prăjiţi şi de bărdace de vin fiert, de ficat de gâscă şi de brioşe parfumate.
Descopăr că mulţi angajaţi sunt români, zâmbitori şi harnici, în pofida orelor lungi de lucru.
Fiecare pas e un spectacol care mă aduce, alături de alţi parizieni şi turişti, în faţa faimoaselor vitrine ale marilor magazine chic, Galeriilor Lafayette şi Printemps, pentru a privi marionetele în mişcare, altele în fiecare an.
Şi pentru o ieşire originală de sezon, ce aţi zice de un patinoar în Turnul Eiffel, în galeria de expoziţii Grand Palais ori în faţa Primăriei.