FOTOREPORTAJ/Nelu Mangău recomandă de Ziua Unirii: Supă lipită la cuptor
În comuna sălăjeană Fildu de Jos, conform obiceiului local, în ziua de 24 ianuarie localnicii pregătesc o masă tradiționalț neobișnuită din care nu lipsește supa la cuptor.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 24 Ianuarie 2016, 16:54
In comuna salajeana Fildu de Jos, conform obiceiului local, in ziua de 24 ianuarie localnicii pregatesc o masa traditionala neobisnuita din care nu lipseste supa la cuptor, o supa pregatita intr-o oala inchisa ermetic cu aluat din griu.
Obiceiul este vechi si pastrat mai ales de varstnici.
Nelu Mangau se numara printre localnicii din Fildu de Jos care astazi poarta costum popular si prepara supa la cuptor in oala cu aluat.
Supa din pui este lasata intr-o oala inchisa ermetic cu un capac lipit cu aluat. Oala este lasata in cuptor timp cateva ore.
Cand supa este gata si aluatul copt, mancarea este asezata pe masa. Rezultatul: supa la cuptor si painea de pe oala sunt pregatite impreuna pentru un efect deosebit.