Festival Pescăresc în Capitală
Organizatorii au pregătit pentru bucureșteni o gamă variată de produse din pește autohton și din import și peste 1000 de litrii de borș de pește.
20 Martie 2015, 20:23
Începând de vineri, timp de patru zile în Parcul Național din Capitală are loc Festivalul Pescăresc.
Organizatorii au pregătit o gamă variată de produse din pește autohton și din import, peste 1000 de litrii de borș de pește, o plachie de 5 metrii de tigăi cu plachie dar și alte produse interesante cum ar fi mici cârnați sau caltaboș din pește.
De asemenea va fi pregătită o plăcintă mare în formă de pește și plăcinta poale-n brâu umplută tot cu pește.
"Pe lângă celelalte produse pe care românul le consumă în mod curent și sunt foarte cunoscute în târgurile tradiționale ne-am gândit să promovăm și consumul de pește pentru că la noi, în România, peștele nu se consumă în cantitățile care ar fi normale și sănătoase", ne-a declarat unul dintre organizatori Marius Adam.
Foto: Placintă în formă de pește. Sursa: Atena Teognoste.
La Festivalul Pescăresc, bucătarii vor pregăti o gama variată de preparate:
– preparate inedite din peşte: mici, cârnaţi şi caltaboş (din somon, novac, păstrăv şi scrumbie afumată), varză călită cu peşte;
– plăcinte umplute cu peşte şi în formă de peşte.
- peste 1000 de litri de borș de pește va fi pregătit de bucătari sosiți special de la Calafat și în plus se va prepara storceag – regina ciorbelor pescărești, care se prepară din pește din familia sturionilor.
Cei care nu țin post, vor putea consuma și produse tradționale din porc și vită – mici, fripturi la grătar, sarmale.
Am obținut de la maeștrii bucătari veniți la festivalul Pescăresc, două rețete speciale din pește: plăcintă poalen-n brău moldovenească și storceag.
Audio: Rețete speciale de pește.