Cu baclavale și sarailii
FOTO: Uniunea Democrată Turcă din România a organizat la Cernavodă cea de a-X-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească.
18 Octombrie 2015, 17:26
Festivalul de Artă Culinară Turcească este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR şi le reuneşte anual într-un concurs pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turceasca.
Peste 500 de turcoaice din intreaga tara au intrat în competiţie la Cernavoda, pentru a-si etala pricerea in pregatirea celor mai alese preparate culinare turcesti. Gospodinele din filialele UDTR din: Constanţa, Mangalia, Medgidia,Tulcea, Bucureşti, Galaţi, Cernavoda, Hârşova, Cumpăna, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag şi Fântâna Mare care au participat la concurs au adus zeci de preparate culinare turcesti.
Concursul a cuprins trei secţiuni: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri iar turcoaicele din filialele uniunii s-au prezentat cu cele mai bune bucate traditionale facute dupa retete vechi de sute de ani. Baclavale, sarailii, placinta cu brinza sau placinta cu carne au fost doar citeva dintre delicatesele care au umplut mesele.
La festival a fost prezent, alaturi de inalti demnitari romani si consulul Turciei la Constanta care au gustat din produsele traditionale.
FOTO: Uniunea Democrată Turcă din România a organizat la Cernavoda, cea de a-X-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Foto: Mona Constantinescu.
Posted by România Actualităţi on Sunday, October 18, 2015