"Cei mai mari mici" din lume, preparaţi în Sălaj
Micii preparaţi de Asociaţia locală a măcelarilor cântăresc aproximativ patru kilograme fiecare şi au aproape o jumătate de metru.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 30 Aprilie 2014, 12:31
Cantaresc aproximativ 4 kilograme si au aproape o jumatate de metru, acestia sunt micii preparatia in Salaj de Asociatia locala a macelarilor.
Micii vor fi lasati peste noapte in sos de usturoi, iar maine vor ajunge pe gratar.
Ideea le apartine macelarilor salajeni care vor sa demonstreze astfel ca micul este un produs romanesc cu o vechime de peste un secol care a fost descoperit intamplator in Bucuresti.
Mircea Groza, unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Ardeal, spune ca micii au fost preparati intamplator in macelaria lui Matache unde macelarii au rămas fara mate pentru carnaciori.
Asa ca au prajit doar compozitia care s-a transformat astfel in micii romanesti, atat de apreciati in tara si strainatate.
Macelarii vor sa mai atraga atentia asupra faptului ca nici macar specialistii Uniunii Europene nu au dreptul sa le impuna romanilor cum sa prepare micii avand in vedere reteta veche de peste o suta de ani.