Ziare la cafea
Rusia şi Norvegia vor rezolva o problemă legată de frontiera maritimă după 40 de ani de controverse iar elevii bulgari vor studia în şcoli cu bugete reduse la jumătate.
Articol de Ionuţ Dragu, 15 Septembrie 2010, 09:45
Rusia şi Norvegia vor rezolva o dispută legată de frontiera maritimă dintre cele două state care datează de aproximativ 40 de ani.
Portalul Russia Today notează că preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, va urma să semneze în oraşul Murmansk, în cadrul unei întâlniri cu Premierul Norvegiei, Jens Stoltenberg, un act prin care se va stabili linia de frontieră dintre cele două state.
De mai bine de 40 de ani o delimitarea frontierei din zona maritimă din Marea Barents, de aproximativ 175 de mii de kilometri pătraţi, echivalentul a jumătate din Germania, a fost subiectul unor lungi discuţii între Rusia şi Norvegia.
Aproximativ 60 de mii de elevi bulgari vor studia în aproximativ 3 mii de şcoli care se confruntă cu probleme de finanţare.
Portalul Novinite.com relatează că mai multe universităţi şi colegii din Bulgaria sunt nevoite să funcţioneze în 2010 cu bugete reduse la jumătate şi fără previziuni prea bune pentru următorii ani.
De asemenea, ultimele date demografice din Bulgaria relevă faptul că tot mai puţini elevi s-au înscris la o facultate, iar salariile profesorilor au ajuns să fie mici.
Un pilot al companiei Delta Airlines, în vârstă de 52 de ani, a fost amendat cu 700 de euro pentru că a urcat la bordul avionului după ce a consumat băuturi alcoolice.
CNN notează că pilotul din New Jersey avea alcolemie în sânge de 0.023 la sută.
Potrivit reglementărilor companiei un pilot nu are dreptul de a opera pe un avion comercial mai devreme de opt ore după ce a consumat alcool.
Bugetarii din Marea Britanie câştigă mai mult decât angajaţii din mediul privat.
Potrivit institutului de statistică din Marea Britanie, citat de The Telegraph, un funcţionar public câştigă în medie pe săptămână cu 74 de lire mai mult decât un angajat la privat.
Publicaţia mai notează că diferenţa dintre un angajat în sistemul public şi cel din sectorul privat creşte la 136 de lire în momentul în care se iau în calcul şi contribuţiile sociale.