Virusul Ebola provoacă o dispută politică în Spania
Opoziţia i-a reproşat premierului că nu l-a sancţionat pe ministrul regional al sănătăţii. Acesta a acuzat-o pe infirmiera Teresa Romero de neglijenţă şi minciună după contagiere.
Articol de Radiojurnal, 15 Octombrie 2014, 16:55
În Spania, primul stat european care s-a confruntat cu un caz de infectare pe teritoriul său, autorităţile caută soluţii inclusiv pentru liniştirea populaţiei.
Cazul a provocat şi o dispută politică, transmite corespondentul Radio România Ana Maria Damian.
Premierul a răspuns miercuri, la solicitarea liderului socialiştilor, să explice situaţia privind evoluţia controlului infecţiei cu virusul Ebola.
"Această problemă este astăzi îndreptată, trebuie să continuăm să lucrăm cu perseverenţă, să sprijinim profesioniştii şi pe ceilalţi funcţionari ai administraţiei publice care lucrează bine, dar problema este îndreptată", spune Mariano Rajoy.
Opoziţia i-a reproşat lui Mariano Rajoy că nu l-a sancţionat pe ministrul regional al sănătăţii, cel care a acuzat-o pe infirmiera Teresa Romero de neglijenţă şi minciună, în zilele următoare contagierii.
Comitet Naţional pentru Ebola, în România
La rândul său, Rajoy a cerut socialiştilor să vină cu idei pentru rezolvarea situaţiei privind primul caz de contagiere cu virusul Ebola în Spania.
Specialiştii din Comitetul de criză, coordonat de guvern, au informat, în ultimele zile, constant despre situaţia pacientei, dar şi despre măsurile de formare a personalului medical în îngrijirea viitorilor posibili infectaţi, precum şi a angajaţilor din armată, poliţie şi din cadrul unităţilor de pompieri.
Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti anunţă că a fost deja constituit un Comitet Naţional pentru Ebola.
Potrivit reporteruluiRadio România, Adriana Turea, Comitetul, format din repezentanţii tuturor ministerelor cu atribuţii în domeniu, se va ocupa inclusiv de monitorizare şi, eventual, de izolarea unui pacient care ar suferi de febră hemoragică.