UPDATE: Cursele Lufthansa cu plecare din Otopeni și Timișoara, anulate
Grevă la Lufthansa: vor zbura 500 dintre cele 1.520 de avioane ale companiei.
Articol de Radiojurnal, 09 Septembrie 2015, 09:01
UPDATE: În urma grevei anunţate de piloţii companiei Lufthansa, patru curse aeriene de la Aeroportul Internaţional Timişoara spre şi dinspre Munchen vor fi anulate.
Potrivit unui comunicat al aeroportului "Traian Vuia" din Timișoara, este vorba de trei zboruri de miercuri, 9 septembrie, și de unul de joi, 10 septembrie.
___________________________________________________
Cursele Lufthansa spre Frankfurt şi Munchen de pe aeroportul internaţional Henri Coandă din Bucureşti, programate astăzi, sunt anulate din cauza grevei piloţilor companiei germane, conform listei de plecări postate online.
În total, vor fi zece curse Lufthansa anulate, cinci sosiri respectiv cinci decolări. Prima cursă anulată va fi Munchen-București care urma să aterizeze pe aeroportul Otopeni la ora 11.50.
Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, protestul început ieri va afecta zborurile Lufthansa pe distanţe scurte şi medii.
Aceasta este cea de-a 13-a acţiune de protest a sindicatului piloţilor, nemulţumit de planul de reducere a costurilor propus de administraţie. Grevele repetate au costat Lufthansa peste 300 milioane de euro (335,5 milioane de dolari).
Agerpres scrie că Lufthansa va putea opera numai 500 dintre cele 1.520 de curse aeriene planificate miercuri, după ce greva începută marţi la zborurile pe distanţe lungi a fost extinsă şi la cele pe distanţe scurte şi medii, fiind afectaţi aproximativ 140.000 de pasageri.
Compania a dat asigurări că toate cursele aeriene ale subsidiarelor sale - Germanwings, Swiss, Austrian Airlines şi Brussels Airlines - vor opera normal miercuri.
Marţi, operatorul aerian a anulat 84 din cele 170 de zboruri pe distanţe lungi din cauza acţiunii de protest provocate de disputele privind salariile, beneficiile şi reducerile de costuri.
Sindicatul se opune intenţiei conducerii Lufthansa de a elimina sistemul de pensionare anticipată, care le permite piloţilor să iasă la pensie la 55 de ani.
Astfel, piloţii de la Lufthansa vor să menţină posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani, cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani.
Sindicatul a fost de acord cu majorarea vârstei medii de pensionare a piloţilor la 60 de ani.
Lufthansa se confruntă cu dificultăţi, în urma concurenţei venite de la companiile low-cost, precum easyJet şi Ryanair, şi a companiei Etihad, din Orientul Mijlociu, care a preluat o participaţie în grupul german Air Berlin, mai scrie Agerpres, citand surse Reuters si Xinhua.