TVA la carne în Ungaria "ar putea fi redus de la 27% la 5%" din 2016
Guvernul ungar intenţionează să reducă de anul viitor impozitul pe venit şi Taxa pe Valoarea Adăugată la carne, anunţă ministrul ungar al economiei, Mihaly Varga.
Articol de Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria, 21 Aprilie 2015, 19:46
Guvernul ungar intenţionează să reducă de anul viitor impozitul pe venit şi Taxa pe Valoarea Adăugată la carne.
Anunţul a fost făcut de ministrul economiei, în contextul în care guvernul va dezbate luna viitoare proiectul de buget pe 2016.
Ministrul ungar al economiei, Mihaly Varga, a declarat astăzi că guvernul ar putea decide reducerea de anul viitor a cotei unice de impozitare a veniturilor de la 16% la 15%.
Acesta a estimat că astfel suma totală care va rămâne la cele 4 milioane de persoane care lucrează în Ungaria va fi de 120 de miliarde de forinţi, adică aproximativ 403 milioane de euro.
Mihaly Varga a mai spus că Taxa pe Valoare Adăugată la carne ar putea fi redusă de la 27% la 5%, iar în plus guvernul intenţionează să extindă unele facilităţi privind plata impozitelor de care beneficiază în prezent familiile cu doi copii.
Precizările ministrului economiei au fost făcute în contextul în care guvernul va dezbate zilele acestea proiectul bugetului pe anul viitor.
Mihaly Varga a menţionat că se aşteaptă la o creştere economică de 2,5%, la o inflaţie între 1,8% şi 2% şi la un deficit de 2% în 2016, proiectul bugetului urmând să fie înaintat parlamentului până în data de 13 mai.