Legislaţia privind siguranţa alimentară în UE, simplificată
Legislaţia europeană în privinţa siguranţei alimentare va fi redusă de la 70 de acte normative la 5, cu scopul de a elimina birocraţia.
05 Iulie 2013, 11:41
Legislaţia europeană în privinţa siguranţei alimentare va fi redusă de la 70 de acte normative la 5, cu scopul de a elimina birocraţia.
Acesta este unul dintre principiile enumerate ieri la o sesiune de informare organizată de reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti asupra măsurilor luate de conducerea Uniunii Europene în pachetul de reformă a industriei agro-alimentare.
Şeful Direcţiei de Sănătate şi Protecţia Consumatorilor a Comisiei Europene, Dana Simion, spune că sunt urmărite responsabilizarea consumatorilor, protejarea şi îmbunătăţirea sănătăţii publice.
"Misiunea este responsabilizarea consumatorilor, protejarea şi îmbunătăţirea sănătăţii publice, asigurarea unei alimentaţii sigure, sănătoase şi îndestulătoare, protejarea sănătăţii şi bunăstării animalelor, protejarea sănătăţii culturilor şi a pădurilor.
"Această misiune cred că dă dintr-o dată o viziune asupra importanţei revizuirii legislaţiei în acest domeniu", a precizat Dana Simion.
Măsurile vin în contextul în care la începutul anului, o serie de ţări europene au reclamat comercializarea mai multor produse din carne de cal etichetate drept carne de vită.