Italia - după doi ani şi două luni de stare de urgenţă anti-COVID
De ieri s-a renunțat la o serie de restricții și la carantina pt contacți.Numai cei pozitivi vor intra în autoizolare cel puţin 7 zile și 10 zile cei fără nici o doză administrată.
Articol de Radio România Actualităţi, 02 Aprilie 2022, 01:57
După doi ani şi două luni de stare de urgenţă la nivel naţional de ieri şi în Italia s-a renunţat la unele restricţii.
Corespondenta RRA, Elena Postelnicu a transmis mai multe detalii.
Elena Postelnicu:Pentru a şedea la mesele în aer liber din baruri şi restaurante şi pentru a folosi transportul public local sau regional nu mai este nevoie de Green Pass, la fel şi pentru a intra în birourile publice, în bănci, oficii poştale, în muzee, biblioteci, tutungerii sau saloane de coafură sau pentru a dormi într-un hotel. În avioane, trenuri şi vapoare este suficient Certificatul digital COVID de bază, la fel ca şi accesul la restaurante în interior. Pe de altă parte, este necesar să se continue până la 30 aprilie să se prezinte Super Green Pass, supra-certificatul celor vaccinaţi, sau recent vindecaţi de boală, în cinematgrafe, teatre şi la concerte, unde este de asemenea obligatoriu să se poarte numai măşti semiprofesionale. Orice persoană care a intrat în contact cu un caz pozitiv de COVID, chiar dacă nu este vaccinată, nu va mai respecta carantina. Doar cei care au contractat virusul vor rămâne în autoizolare cel puţin şapte zile, respectiv, 10 zile pentru cetăţenii fără nici o doză administrată.
Corespondenta RRA, a mai transmis că începând de ieri, toată lumea, inclusiv cetăţenii cu vârste de peste 50 de ani, pot merge la serviciu cu permisul verde de bază, iar pentru salariaţii din domeniul sănătăţii rămâne obligatorie vaccinarea până la 31 decembrie.
Elena Postelnicu: Italia a fost prima ţară occidentală puternic afectată de COVID-19. A înregistrat 159.383 de decese, al 8-lea cel mai sumbru bilanţ la nivel mondial, şi peste 14,6 milioane de cazuri de infectare. Campania de vaccinare din Peninsulă s-a dovedit un succes pentru evitarea suprasolicitării spitalelor. La aproximativ 90% dintre italieni le-au fost administrate cele două doze de vaccin recomandate, iar 84% dintre locuitori au primit a treia doză.