În panificație, "dezvoltarea producţiei nu înseamnă și creşterea calităţii"
România deţine capacităţi de producţie în panificaţie care depăşesc "de peste 15 ori" necesarul de consum.
Articol de Radiojurnal, 09 Aprilie 2016, 17:37
România deţine capacităţi de producţie în panificaţie care depăşesc de peste 15 ori necesarul de consum, a declarat la Târgu Mureş preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit şi Panificaţie, Viorel Marin.
La expoziţia internaţională Gastropan el a explicat că fenomenul a izbucnit după revoluţie.
Viorel Marin: După 1989, din păcate, un efect foarte nociv a fost acela că ne-am câştigat şi dreptul să mâncăm pâine albă. Acest lucru a condus la proliferarea unui număr mult mai mare de agenţi producători decât ar avea nevoie România. Avem capacităţi de producţie instalate peste tot în ţară care depăşesc de peste 15 ori necesarul de consum.
Potrivit Radio România Târgu Mureş, Viorel Marin a susţinut că dezvoltarea producţiei nu este direct proporţională cu creşterea calităţii.
În opinia sa, pâinea ieftină este în general proastă şi consumatorul este de fapt singurul care poate decide soarta unui produs, achiziţionându-l sau nu.