Tinereţea românească a ştiinţei la Cafeneaua de ştiinţă
Comunicat Radio România: Radio România Cultural vă invită la cea de-a noua ediţie din 2014 a Cafenelei de ştiinţă sub genericul Tinereţea românească a ştiinţei.
Articol de Radio România, 28 Noiembrie 2014, 10:58
Vise, proiecte, certitudini, luni, 1 decembrie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, între 19:00 – 21:00, dar şi în direct audio şi video pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro.
Invitaţii ediţiei sunt: Mihaela Marin, absolventă a Facultăţii de Aeronave şi doctorand în Inginerie Electronică, cercetător la Institutul de Ştiinţe Spaţiale de pe platforma Măgurele şi specialistă în aplicaţii de contramăsuri la efectele adverse ale zborului spaţial asupra persoanei umane.
Radu Bidiugan, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, este doctor în Ştiinţe, directorul Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport şi specialist în metodologia performanţei umane psiho-neuro-musculare.
Alexandru Nistorescu, absolvent al Facultăţii de Fizică, este cercetător la Institutul de Ştiinţe Spaţiale. Are un master în biofizică şi, în prezent, este masterand în bio-inginerie, specialist în fizică aplicată în cercetări de performanţă umană în medii extreme.
Valeriu Tudose, absolvent al Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti. Şi-a luat doctoratul în astronomie/astrofizică la Institutul Astronomic al Universităţii din Amsterdam şi post-doctoratul la Institutul Olandez de Radio Astronomie. Din 2012 lucrează ca cercetător la Institutul de Ştiinţe Spaţiale, specializarea radio astronomie.
Nu în cele din urmă, cel mai tânăr dintre toţi este Mihai Receanu – student anul I la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Politehnică Bucureşti, specializarea Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii, inventator, medaliat a numeroase competiţii de specialitate.
Ce au toţi aceştia în comun? Dincolo de tinereţe, pasiunea pentru ştiinţă. Şi dincolo de acestea, convingerea că se poate face o carieră în ştiinţă.
Care le sunt proiectele – actuale dar şi de viitor, ce i-a adus înapoi şi ce-i ţine pe loc aici, în România dar şi ce-i motivează în a-şi croi un drum în ştiinţă în România – iată câteva dintre întrebările care-şi vor găsi răspunsul în ediţia din 1 decembrie a Cafenelei de ştiinţă, o emisiune nu festivă şi nici festivistă, o emisiune despre pasiune şi convingerea că ştiinţa merită trăită!
Realizator şi moderator: Corina Negrea.