Peste 200 de edituri participă la Salonul de Carte Bookfest
Organizatorii mizează la această a opta ediţie a Salonului, printre altele, pe cele 300 de titluri noi. Reducerile puse la dispoziţia vizitatorilor pot ajunge până la 50%.
29 Mai 2013, 18:48
La Bucureşti, s-a deschis miercuri Salonul Internaţional de Carte Bookfest.
Peste 200 de edituri autohtone sunt prezente până duminică, 2 iunie, la Romexpo, cu cărţi noi.
Nu vor lipsi nici vizionările de filme, concertele de jazz şi lecturile publice. Anul acesta, Austria, Elveţia şi Germania sunt invitate speciale.
"Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine", volumul de amintiri al binecunoscutului ziarist, deţinut politic şi cândva voce inconfundabilă a postului de radio Europa Liberă se lansează la Bookfest. În total, aproape un milion de cărţi.
Organizatorii mizează la această a opta ediţie, printre altele, pe cele 300 de titluri noi. Reducerile puse la dispoziţia vizitatorilor pot ajunge până la 50%, dar atracţiile evenimentului vor fi, desigur, lansările de carte şi dezbaterile pe marginea lor.
Printre ele, invitaţi ai istoricului Neagu Djuvara la foiletonarea noii sale lucrări - "O scurtă istorie ilustrată a românilor", dar şi a profesorului Lucian Boia, la căutarea de soluţii în cel mai recent volum al său - "Sfârşitul Occidentului spre lumea de mâine".
Provocarea vine însă din partea psihologului Aurora Liiceanu care detaliză într-o nouă carte una dintre enigmele secolului - "Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii". Premiera ediţiei o reprezintă seria "Maeştrii SF-ului românesc", care include "Iarba Cerului" de Constantin Cubleşan, "Nopţile memoriei" de Mircea Opriţă şi "Cuadratura cercului" de Gheorghe Săsărman.
Invitate speciale ale evenimentului sunt Austria, Elveţia şi Germania prin proiectul internaţional "Trei ţări, aceeaşi limbă", dezvoltat de târgul de carte de la Frankfurt.
Evenimentul aduce în lumina reflectoarelor cu această ocazie literatura de expresie germană şi cultura germană din cele trei ţări, dar şi volume semnate de câştigători cu o astfel de origine ai Premiului Nobel pentru Literatură.