Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Musicalul "Matilda" deshide stagiunea Operei Comice pentru Copii

Noua stagiune debutează cu mult așteptatul musical „Matilda”, care a revenit pe scena Operei Comice pentru Copii din luna septembrie, cu 15 reprezentații ce vor încânta publicul de toate vârstele.

Foto: Opera Comica pentru Copii/Facebook

Articol de Luminiţa Voinea, 15 Septembrie 2024, 07:36

Opera Comică pentru Copii deschide publicului noua stagiune, care se anunță una foarte captivantă, plină de spectactole mult așteptate de copii și adulți deopotrivă, dar și proiecte de educație pentru copiii de toate vârstele

Opera Comica pentru copii este singura instituție care anunță toate spectacolele stagiunii, până în luna iunie 2025, pentru ca părinții și copiii să își poată organiza programul din timp pentru a se bucura împreună cu familia de spectacol.

Matilda, musicalul care cucerește publicul

Noua stagiune debutează cu mult așteptatul musical „Matilda”, care revine pe scena Operei Comice pentru Copii în luna septembrie, cu 15 reprezentații ce vor încânta publicul de toate vârstele.

Spectacolul se joacă în fiecare weekend, având cinci reprezentanții în fiecare sfârșit de săptămână.

În regia lui Emil Pantelimon, musicalul produs sub licență internațională a cucerit inimile spectatorilor cu o poveste emoționantă și muzică vibrantă, iar această revenire este un prilej de bucurie pentru toți iubitorii de spectacole de calitate.

“Musicalul ‚Matilda’ a avut premiera pe Broadway și la Londra, în West End Theatre, este un musical internațional, precum este și 'Fantoma de la Operă' sau 'School of Rock', care s-a jucat tot la Opera Comică pentru Copii, în premieră națională. Sunt licențe internaționale cu muzica originală, pe care spectatorii o pot asculta și pe Broaodway și în West End, iar de săptămâna viitoare și în România, la București, la Opera Comică pentru Copii”, a declarat regizorul Emil Pantelimon, pentru Radio România Actualități.

El a adăugat că toată linia spectacolului este originală, piesele muzicale sunt în limba engleză, dar textul este în limba română.

“Dialogurile se petrec în limba română pentru ca acolo avem foarte multe chei pe care le-am găsit astfel încât mesajul original să fie tradus cu fidelitate. Însă textul muzical, care depinde și de partitură dar și de cuvânt, este în original tocmai pentru a nu deforma deloc sensurile anumitor cuvinte și pentru că unele chiar nu au traducere în română”.

Matilda este o producție inovativă, care aduce decoruri, costume și surprize olfactive desosebite.

Primele reprezentanții din 13 și 14 septembrie au fost soldout si s-au bucurat de un succes deosebit la public.

Puteți viziona Matilda în toate week-endurile lunii septembrie, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

School of Musical, un proiect unic în România

Săptămâna aceasta, au fost prezentanți și absolvenții celei de a treia generații a School of Musical, promoția 2023-2024, un proiect unic în România.

Cu 240 de ore de actorie, canto-cor și mișcare scenică și mai multe reprezentanții în spectacolele Operei Comice, acești copii reprezintă viitoarea generație de artiști de musical.

“Opera Comică pentru Copii crește sănătos o generație de artiști de musical absolut redutabilă! Priviți-i cu atenție, acum și peste 5 sau 10 ani!”, a afirmat regizorul Emil Pantelimon, unul dintre inițiatorii proiectului.

El a afirmat de altfel, că încearcă extinderea programului prin înființarea unei clase de liceu cu profil musical, o premieră în România.

„Poveste magică”și “Bubu la mare”, surprizele lunii septembrie

În Salonul Mozart și Sala UnderGrant se joacă în luna septembrie spectacolul „Poveste magică”, conceput și prezentat de Bogdan Muntean, iar pentru cei mai mici spectatori, în premieră la sediu, „Bubu la mare”.

Spectacol senzorial ce continuă seria Bubu, în regia Andreei Soare și a Irinei Furdui, „Bubu la mare” a avut premiera națională în luna august, la Constanța, în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, unde Opera Comică pentru Copii a participat cu cinci titluri, jucate pe trei scene, spre bucuria celor 4000 de spectatori prezenți în perioada 14-23 august la mare.

Bubu este simbolul educației culturale timpurii și cel mai bun prieten al celor mici.

Spectacolul “Bubu la mare” îi va purta pe cei mici într-o aventura subacvatică, cu o poveste interactivă însotită de muzică, experiențe senzoriale și alte surprize.

De asemenea, de la Constanța revine pe Scena Mare a instituției și baletul „Don Quijote”, programat la începutul lunii octombrie.

Tot în luna octombrie, se va juca si spectacolul “Petrică și Lupul”

Flautul Fermecat, programat în octombrie

Flautul Fermecat, de Wolfgang Amadeus Mozart a avut premiera în primăvară, pe 1 martie și are parte de o nouă montare, la nouă ani față de prima sa variantă, în regia maestrului Cristian Mihăilescu.

Spectacolul revine în această stagiune, din 12 octombrie.

Regizorul Cristian Mihăilescu a ales „o nouă viziune, adaptată sensibilității și având în vedere preocupările tinerelor generații.”

“Eu am montat acum nouă ani „Flautul fermecat” la Opera Comică pentru Copii și după nouă ani, revin cu un alt spectacol, pentru că și eu sunt altul după nouă ani. De data aceasta, "Flautul fermecat" l-am lansat în Cosmos. În Cosmos se desfășoară acțiunea între planete bune și rele, între personaje foarte interesante, care emit idei și gânduri și sentimente foarte interesante, general valabile atât pe pământ, cât și în univers”, a spus regizorul Cristian Mihăilescu, la Radio România Actualități

Proiecte educative pentru copiii de toate vârstele

Opera Comică pentru Copii continuă dezvoltarea proiectelor de educație pentru copiii de toate vârstele, iar din septembrie revin unele dintre cele mai așteptate programe organizate de instituție.

Atelierele „Micul Artist contribuie la stimularea creativității, gândirii critice și abilităților de comunicare ale copiilor, oferindu-le totodată un mediu sigur unde își pot descoperi și dezvolta pasiunile.

Cu 45 de ateliere diferite, fiecare copil poate găsi ceva care să-i trezească interesul și să-l motiveze să învețe altfel.
Înscrierile sunt disponibile pe site-ul proiectului, ateliereocc.ro, grupele se formează în luna septembrie, iar cursurile încep în luna octombrie.

Atelierele BUBU – Muzică; Joacă și Emoții: OCC le oferă copiilor până în 3 ani prilejul de a explora, într-un mod relaxat, cald, jucăuş şi perfect adaptat nivelului lor cognitiv şi emoţional, o largă paletă de experienţe: emoţiile, instrumentele şi sunetele muzicale, propria creativitate, motricitatea, dar şi competenţele fizice.

Atelierele sunt programate în diminețile de luni și marți, iar biletele sunt disponibile pe bilete.ro.
În plus, la final de septembrie începe festivalul „Bebe Fest”, dedicat celor mai mici spectatori, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Evenimentul include activități special gândite pentru a stimula creativitatea și dezvoltarea celor mici într-un mediu plin de veselie și siguranță.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip.

Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Ce facem în weekend?
Cultură 18 Ianuarie 2025, 11:44

Ce facem în weekend?

Recomandări de la corespondenții RRA.

Ce facem în weekend?
Fragmente din poeziile lui Mihai Eminescu, pe un tramvai din Timişoara
Cultură 17 Ianuarie 2025, 19:42

Fragmente din poeziile lui Mihai Eminescu, pe un tramvai din Timişoara

"Călătoria cu poezie" - cum i-au spus iniţiatorii de la Casa de Cultură Municipală - a început pe 15 ianuarie, de Ziua...

Fragmente din poeziile lui Mihai Eminescu, pe un tramvai din Timişoara
Mitropolia Basarabiei şi-a exprimat dorinţa ca Patriarhul Daniel să viziteze Republica Moldova
Cultură 17 Ianuarie 2025, 19:39

Mitropolia Basarabiei şi-a exprimat dorinţa ca Patriarhul Daniel să viziteze Republica Moldova

Potrivit agenţiei Basilica, invitaţia a fost lansată în contextul în care Patriarhia Română şi Mitropolia Autonomă a...

Mitropolia Basarabiei şi-a exprimat dorinţa ca Patriarhul Daniel să viziteze Republica Moldova
Festivalul de Teatru de la Sibiu, între 20 şi 29 iunie 2025
Cultură 16 Ianuarie 2025, 16:28

Festivalul de Teatru de la Sibiu, între 20 şi 29 iunie 2025

Tema festivalului este Mulţumesc, a anunţat directorul festivalului, Constantin Chiriac.

Festivalul de Teatru de la Sibiu, între 20 şi 29 iunie 2025
Proteste de Ziua Culturii Naţionale
Cultură 15 Ianuarie 2025, 14:12

Proteste de Ziua Culturii Naţionale

Membrii Federaţiei sindicatelor din cultură şi presă, CulturMedia, au ieşit în stradă cu banderole albe pe braţe.

Proteste de Ziua Culturii Naţionale
Evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale
Cultură 15 Ianuarie 2025, 13:31

Evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale

Opera din București organizează un spectacol de gală care omagiază valorile culturale și spirituale românești.

Evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale
Români premiați la International Classical Music Awards (ICMA)
Cultură 15 Ianuarie 2025, 12:06

Români premiați la International Classical Music Awards (ICMA)

Premiile au fost deseori numite Oscarurile muzicii clasice.

Români premiați la International Classical Music Awards (ICMA)
Portret al lui Eminescu, în zăpadă
Cultură 15 Ianuarie 2025, 09:16

Portret al lui Eminescu, în zăpadă

Un portret de câteva zeci de metri pătrați al poetului a fost realizat pe un deal de lângă orașul Aninoasa.

Portret al lui Eminescu, în zăpadă