Începe Postul Paştelui
Creștinii ortodocși și greco-catolici intră în Postul Paștelui.
Articol de Florin Lepădatu, 15 Martie 2021, 14:22
De luni, creștinii ortodocși și greco-catolici intră în Postul Paștelui.
Este perioada în care sunt puține dezlegări la pește și în care alimentația este formată doar din legume și fructe.
Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Lygia Alexandrescu, spune care sunt beneficiile postului: "Prin cantitatea mare de fribre pe care o aduce alimentul de post, organismul beneficiază de o digestie ușoară. De asemenea, o digestie corectă înseamnă un ten luminos, ochi luminoși. Tot ce înseamnă fibre presupune un aport de apă, de lichid de hidratare, ceaiuri neîndulcite. De asemenea, acest lucru se va vedea pe piele. Tensiunea arterială scade sau se normalizează, mai bine zis, în condițiile în care se consumă mai puține alimente de origine animală. Greutatea poate fi ținută sub control dacă regulile de combinare corectă ale alimentelor de post sunt respectate. Însă, e foarte important să știm cum le gătim, adică încorporarea uleiului în aceste alimente trebuie făcută doar la finalul procesului de gătire. Facem o mâncare de fasole, sau chiar de mazăre, sau un ghiveci, gătim cu apă, suc de roșii, verdeață, avem grijă să punem suficiente plante aromate, care să dea gust bun, minim posibil de sare sodată și, la sfârșit, aproape să terminăm cu gătitul, atunci adăugăm uleiul, în așa fel încât el, fiind presat la rece, să își păstreze proprietățile de care organismul nostru are nevoie.", relatează RADOR.