Audiobook al emisiunilor "România de nota10"
Primele 50 de emisiuni "România de nota 10" care au fost difuzate până acum în cadrul proiectului "România se prezintă. Descoperă excelenţa" se regăsesc într-un audiobook, realizat în colaborare cu Academia Română.
Articol de Mihaela Helmis, 22 Martie 2011, 18:37
Radio România în colaborare cu Academia Română derulează de doi ani proiectul editorial "România se prezintă. Descoperă excelenţa".
În cadrul acestuia, reţeaua studiourilor regionale Radio România difuzează săptămânal, în fiecare sâmbătă între orele 7:30 şi 8:00, o emisiune cu acoperire naţională, "România de nota 10".
Primele 50 de emisiuni "România de nota 10" care au fost difuzate până acum în cadrul acestui proiect se regăsesc într-un audiobook.
Studiourile regionale Timişoara, Reşiţa, Craiova, Cluj, Sibiu, Sighetu Marmaţiei, Târgu Mureş, Braşov, Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Tulcea au adunat cea mai importantă parte a proiectului "România se prezintă. Descoperă excelenţa" într-un audiobook realizat cu colaborarea de excepţie a Academiei Române, după cum afirma şi Doru Dinu Glăvan.
"Între cei prezenţi în sală aici, în afară de jurnalişti, de reporteri, de redactori-şefi de studiouri naţionale, se află şi câteva dintre personalităţile care au fost intervievate din Banatul de Munte, doamna profesor universitar doctor Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii Eftimie Murgu, cel mai tânăr rector din România", a declarat Doru Dinu Glăvan.
"Un volum interesant şi folositor, mai ales în timpurile noastre complicate. Tendinţa de robotizare, eu aş spune chiar de dezumanizare, o neglijare a culturii, o lipsă de modele. Ei, iată că vine această carte, care ne arată că modelele există chiar printre noi.
"Cele 43 de interviuri, trebuie să spun, nouă academicieni, profesori universitari, medici, cercetători, directori de teatru, artişti, unii mitropoliţi, dar şi unii preoţi, elevi, scriitori... E o întreagă lume, e o întreagă lume de preocupări, dar totodată şi de competenţe. ", a declarat Alexandru Surdu..
Cu gândul la continuarea acestui proiect şi la o fonotecă de aur foarte bine structurată, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Demeter Istvan Andras spune că trebuie promovată "această excelenţă".
"Eu cred că nu este suficient să facem doar, să construim sau să creăm, este la fel de important să se facă cunoscută această muncă", a declarat Demeter Istvan Andras .