Antreprenorii cercetării la "Cafeneaua de ştiinţă"
Radio România Cultural vă invită luni, 2 iunie, între orele 19:00 şi 21:00, la Librăria Humanitas Cişmigiu la cea de-a şasea ediţie din 2014 a Cafenelei de ştiinţă.
Articol de Radio România, 30 Mai 2014, 14:00
Luni, 2 iunie, la Librăria Humanitas Cişmigiu, Radio România Cultural vă invită la cea de-a şasea ediţie din 2014 a Cafenelei de ştiinţă.
Între orele 19:00 şi 21:00, este în direct pe Radio România Cultural, 101,3 fm şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro.
Nu este în Forbes si nici in Top… cei mai bogaţi români (deşi nimic nu i-ar lipsi pentru a accede în aceste clasamente), este, în schimb, cel care vede potenţialul din cercetarea ştiinţifică şi care se încăpăţânează să creadă că ştiinţa merită tot aurul din lume.
E visător? Aventurier? Mecena? Businessman?
Care să fie „portretul robot” al antreprenorului din domeniul cercetării ştiinţifice şi care sunt acele cercetări şi acele domenii ştiinţifice “antreprenoriabile”?
Există cercetări ştiinţifice care se “pretează” mai bine decât altele pentru a fi comercializate?
Invitaţii care vor încerca să ofere răspuns la aceste întrebări sunt: Paula Apreutesei, Director, Programul de cercetare aplicată şi inovare, Fundaţia Romanian-American Foundation, Ovidiu Popovici, Preşedintele Consiliului ştiinţific al MBTelecom, Adrian Bizgan, director cercetare MBTelecom, antreprenor în Gnosis Kernel şi Gnosis Evomed, laureat al Premiului Special acordat de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Geneva la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva 2014, antreprenor specializat în introducerea pe piaţă a rezultatelor cercetării, Bogdan Mănoiu, antreprenor în proiecte de cercetare aplicativă, laureat al Marelui Premiu la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva 2014 pentru sistemul IREWIND, Adrian Şerban, doctor în fizică, master în business administration, specialist în managementul şi comercializarea proprietăţii intelectuale, Centrul de Transfer Tehnologic din Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Microtehnologie - IMT Bucureşti.
Realizator şi moderator: Corina Negrea.