Risipa de alimente în Europa
100 de milioane de tone de alimente sunt aruncate anual în Europa
Articol de Daniela Vasilescu, 26 Octombrie 2015, 12:37
Dacă nu vor fi luate măsuri, până în 2020,risipa se va ridica la 120 de milioane de tone. La nivel global, o treime din alimentele pentru consumul uman sunt aruncate – însemnând 1,3 miliarde de tone pe an, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură. Comisia Europeană a propus anul trecut ca statele membre să ia măsuri astfel încât până în 2025,risipa de alimente să se reducă cu 30 la sută.
Comisia Europeană a propus anul trecut ca statele membre să ia măsuri astfel încât până în 2025,risipa de alimente să se reducă cu 30 la sută. Executivul comunitar contribuie la conştientizarea cu privire la prevenirea risipei de alimente prin producţia de materiale de comunicare disponibile în toate limbile Uniunii Europene, precum şi prin elaborarea de bune practici privind prevenirea risipei de alimente şi a iniţiativelor de reducere a acesteia.
AUDIO:Cum ar trebui acţionat la nivel european,în opinia oamenilor, pentru a reduce acest fenomen: