Strategii pentru protecţia mediului
Noua Comisie Europeană, condusă de Jean-Claude Juncker, doreşte ca Europa să fie liderul pentru lupta împotriva încălzirii globale.
27 Ianuarie 2015, 15:21
Comisia Europeană şi-a propus, pentru perioada următoare, atingerea unor importante obiective în ceea ce priveşte protecţia mediului.
Domnul Marian Jean Marinescu, europarlamentar, este unul dintre cei care cunoaște această problemă şi s-a ocupat serios de rezolvarea ei, a pregătit, în acelaşi timp, o anumită strategie pentru viitor.
Marian Jean Marinescu: Noua Comisie Europeană, condusă de Jean-Claude Juncker, doreşte ca Europa să fie liderul pentru lupta împotriva încălzirii globale, să devină lider mondial în domeniul energiilor regenerabile şi îşi impune un obiectiv ambiţios obligatoriu pentru eficienţa energetică. Parlamentul a cerut însă să existe un calcul din partea Comisiei cât ar costa această ambiţie, pentru că Parlamentul European se întreabă dacă noua strategie nu pune în pericol competitivitatea companiilor, a industriei - în general - din Uniunea Europeană. În același timp, se propune o investiţie suplimentară în agenda digitală, în infrastructură, în special în reţelele de energie precum şi în infrastructura de transport în centrele industriale, în educaţie, în cercetare, în inovare, în energiile regenerabile şi eficienţă energetică. Comisia, pe pachetul de climă şi energie, propune ca, până în 2030, reducerea gazelor cu efect de seră să fie 40% sub nivelul emisiilor din 1990, energia regenerabilă 27% energie provenită din surse regenerabile tot în 2030, la fel eficienţa energetică să se mărească cu 30%.
Audio: Europa Verde (Euranet Plus)