Proiecte pentru noi centre de intervenţie rapidă
Apele Române, prin infrastructura de gospodărire pe care o are, gestionează tot ce înseamnă lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.
08 Iunie 2015, 10:08
Politica Uniunii Europene de protejare a vieţii oamenilor, a faunei şi florei în situaţia unor fenomene meteorologice negative, se traduce prin acordarea unor sume importante de bani celor care vin cu proiecte fezabile.
Un asemenea proiect în valoare de peste un miliard de euro va fi realizat în România.
Este vorba despre înfiinţarea a 23 de centre de intervenţie rapidă, despre care ne oferă amănunte domnul Ovidiu Gabor, director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române.
Audio: Europa verde. (Euranet Plus)
Ovidiu Gabor: Apele Române, prin infrastructura de gospodărire pe care o are, gestionează tot ce înseamnă lucrări de apărare împotriva inundaţiilor. Ca să poţi să gestionezi o astfel de infrastructură ai nevoie de zone unde să depozitezi echipamente, unde să depozitezi utilaje, materiale de intervenţie. În urma discuţiilor cu cei care au aprobat proiectul, şi anume cu reprezentanţii de la Uniunea Europeană, am ajuns la concluzia că e necesar să avem în România un număr de centre de intervenţie care să ne permită să susţinem această activitate. Proiectul este finanţat din fonduri europene. La nivel de ţară sunt 23 de centre de intervenţie, astfel amplasate încât din punctul în care ele sunt amplasate până la orice eveniment care are loc pe raza fiecărui centru de intervenţie să facem în jur de 90 de minute. Deci trebuie să ajungem să străbatem o distanţă cam de 80 până la 100 de km şi să deplasăm utilajele. Este foarte important un astfel de centru de intervenţie pentru că acolo avem logistica necesară, pornind de la utilaje, trailere, excavatoare, până la echipamente de protecţie, de intervenţie în caz de poluări accidentale.