Produse alimentare cu tradiţie
Investiţie de peste jumătate de milion de euro din fonduri europene pentru produse alimentare cu tradiţie.
04 Noiembrie 2014, 14:26
Reporter: Cum vă numiţi şi unde ne aflăm aici?
Valentin Dascălu: Mă numesc Dascălu Valentin, sunt inginer de producţie. Suntem în localitatea Pleşeşti, care face parte din localitatea Pleşcoi, unde se fac renumiţii cârnaţi de Pleşcoi, cei adevăraţi.
Reporter: Dumneavoastră de ce ziceţi că îi faceţi pe cei mai adevăraţi?
Valentin Dascălu: Nu-i facem pe cei mai adevăraţi, îi facem pe singurii care contează, pentru că, din păcate, în ultima perioadă au început să facă cârnaţi de Pleşcoi şi cei din Sibiu, şi din Braşov. Dar din punctul de vedere al calităţii şi al reţetei tradiţionale, aceasta este cea originală, cea de la noi din zonă.
Audio: Produse alimentare cu tradiţie. (Euranet Plus)
Reporter: Investiţia aceasta de peste jumătate de milion de euro pe care aţi făcut-o în fabrică ce a însemnat? Ce efect a avut?
Valentin Dascălu: Fabrica este construită de la zero, ultima tehnologie aţi văzut-o înăuntru şi ne ajută extraordinar de mult. În acelaşi timp, păstrăm tradiţionalitatea produselor, de la tranşat carcasă românească până la presat manual, ambalat manual, portiţionat manual.
Reporter: Fondurile europene v-au ajutat serios.
Valentin Dascălu: Ne-au ajutat serios, pentru că investiţia fără bani europeni nu se putea face. Utilajele din industria de procesare, indiferent că este vorba de carne sau de abatorizare, sunt destul de scumpe pentru că sunt utilaje care te ajută foarte mult. Cum aţi văzut, sunt cele două celule care fac treaba ta. Sunt aduse din străinătate, sunt produse extraordinar de bune, mă refer la ceea ce înseamnă utilaje.